Свободно време

Нова астрологична година и пролетно равноденствие на 20 март

Време е за ново начало

18.03.2022г. / 10 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

През 2022 година мартенското равноденствие се пада на 20-21 март, в зависимост от часовата зона. Тогава ще настъпи и новата астрологична година, но и Слънцето ще премине в знака на Овена. Може би някои от вас не предполагат, но астрологичната година не започва на 1 януари.

Талисмани за късмет за зодия Овен

Равноденствието носи нов сезон. Това е ден, след който започва обновяване, ново начало, свежа енергия и промяна в нашата перспектива. Дори природата ще ни призове да започнем да цъфтим, да се освободим от старото, от зимата, за да се подготвим за новото и хубавото.

4 камъка за пролетното равноденствие – за повече сила и късмет

Според някои западни източници, енергията на равноденствието е вълшебна, има хармония и баланс между тъмнината и светлината. А ние не можем и без двете, защото се нуждаем от тъмнина, за да видим светлината, и от светлината, за да разпознаем тъмнината.

Годишен хороскоп за 2022

Любопитното е, че по време на това равноденствие няма големи планети в ретроградно движение. Това означава, че имаме силна енергия, която ни помага да се движим напред, да постигаме напредък.

Моментът е подходящ да помислим с какво искаме да продължим напред в живота си и да предприемем действия за неговото осъществяване. Вселената ще ни помага, а ние само трябва да направим първата крачка.

Положителната енергия, която ни помага да се движим напред и ни дава едно ново начало, ни напомня да оставим миналото в миналото. Имаме шанса да гледаме напред в бъдещето и какво можем да направим с това, което сме днес. Нека не забравяме да се гордеем със себе си, с това как преминаваме през трудностите. Време е да внесем лекота и мир в душата си.

Таро карти за 2022 за всяка зодия

Настъпването на новата астрологична година ни подтиква да отворим вратите към осъществяването на своите мечти.

Сезонът на Овена, пролетта и астрологичната нова година – не е ли магично? Овенът се счита за първия знак в зодиака, затова и с него започва новата астрологична година.

Ако копнеете за промяна и ново начало, бъдете смели. Овенът е смел и подхранван от страст огнен знак, така че когато Слънцето се движи през тази зодиакална зона, то извежда нашите вътрешни войни и осветява нашите лидерски умения. Пригответе се да прегърнете най-въздействащата версия на себе си, защото енергията на Овена ще ни даде точно тази решителност да бъдем безстрашни и да предприемем действия по сбъдване на своите желания.

Подходящ момент е да освежим идеите си, да премахнем старото от живота си, дори в дома, да си купим нови цветя за градината и да се движим с положителна мисъл напред.

Снимка: iStock

Коментирай