Свободно време

Любимите 8 златни правила в любовта

Ако ви харесват, прилагайте ги и се радвайте на любимия всеки ден

29.03.2022г. / 15 04ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

В любовта няма правила, но има някои съвети и препоръки, изпитани във времето и от другите, които могат да ни помогнат да запазим връзката си през годините и дори да я подобрим. Да я направим по-хармонична. Затова съвсем условно наричаме следващите редове любимите ни 8 златни правила в любовта. Ако ви харесват, прилагайте ги и се радвайте на любимия всеки ден.

1. Внимавайте какво говорите

Една от тайните на щастливата връзка е да не си изпускате нервите дотам, че да кажете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Научете се да мълчите, когато трябва. Бройте до 10, ако се налага. Не бързайте да изстреляте някоя дума, с която ще засегнете партньора си, защото дори след като се сдобрите, думите остават в сърцето.

2. Ако обичаме себе си и другите ще ни обичат

Да обичаш себе си не е егоизъм, а уважение към твоите желания и чувства. Самоуважението ни помага да поставяме лични граници, да казваме „не“, когато имаме нужда. Обичта към Аз-а е важна, защото тя ни помага да действаме достойно във всяка ситуация, да не се поддаваме на манипулация, дори в името на любовната ни връзка. Така партньорът ни ще има уважение към личността ни. Човек, който се обича, знае и как да дарява обич на другите.

3. Обръщайте внимание на малкото в любовта

Специалистите по връзки казват, че е важно да „празнуваме минутите, в които сме заедно с любимия човек. Да си дадем целувка преди работа и след това, особено ако е важно за единия от двамата партньори (или за двамата) и ако този романтичен жест е станал малко позабравен. За да събудим романтиката във връзката е хубаво и да си осигурим малко свободно от технологиите време, отново за да разговаряме, да споделим за какво сме си благодарни, какво ценим в другия. Признанието и признателността са ключови за стабилността на връзката. Друга добра идея е да изпратите флиртуващ текст, да се чуете в средата на работния ден. Тези на пръв поглед малки жестове могат да окажат голямо влияние върху романтиката и да ни сближат.

4. Щастието никога няма да дойде при онези, които не успеят да оценят това, което вече имат

В любовта един пример за тези думи е как единият или двамата партньори оглеждат, за да проверят дали „тревата е по-зелена от другата страна“. Постоянно има подсъзнателно желание да проверят дали могат да намерят по-добър от настоящия си партньор.

5. Не забравяйте да показвате благодарност и възхищение

 Погрешно е да мислим, че ако често споделяме колко е важен за нас човекът във връзката, благодарим за хубавото кафе, казваме, че се гордеем с него когато постига успехи, но и сме му подкрепа, когато губи, това ще го разглези. Тези специални моменти, в които си казваме „благодаря“, „ценя те“, са онези, които скрепяват връзката.

6. Любов, интимност, секс

Любовта е свързана със секса и интимността. Тези три емоционални и физически нужди не могат една без друга. Но често хората ги бъркат. Мислят, че когато има секс, има любов и интимност. Но това не е така. Това са три отделни понятия, които могат да виреят напълно поотделно едни от други. Ако имате и трите във връзката си, това е добър начин да я запазите във времето.

7. Прощавайте несъвършенствата

„Успешният брак не е съюз на двама съвършени хора. Това са две несъвършени личности, които са научили ценността на прошката и благоволението.“ – Дарлейн Шахт.

Прощаването е наистина много важна подправка в любовните взаимоотношения. В противен случай бихте били винаги отрицателно настроени един към друг.

Свързани статии

8. Не насилвайте партньора си да е винаги с вас навсякъде

Въпреки че във връзката трябва да има задължения, не всичко трябва да е задължително. Не карайте насила половинката си да бъде с вас винаги и във всеки момент. Ако той или тя не иска да ходи на йога например, това не е повод за раздор. Всеки има своите интереси, които са индивидуални и нямат нищо общо с връзката ви или с любовта ви. Дайте си свободно време, в което да правите любимите си неща не като двойка, а като отделни личности.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )