Свободно време

Командир от „България Еър“ беше определена за една от „Жените на България“

Красивата Надежда Доганова е първият гост в поредицата „Жените на България“ на bTV

21.04.2022г. / 19 56ч.
Мария Дуковска
Снимка: bTV

Снимка: bTV

Красива, нежна и много смела – това е командир Надежда Доганова от екипа на националния превозвач „България Еър“. С 13-годишен стаж във въздуха и над 6000 летателни часа, Надежда определено е изключителен човек, с когото си струва да се срещнете, ако не на земята, то поне във въздуха – докато пилотира самолета, с който пътувате. Неслучайно тя е и първият гост в новата дигитална поредица на bTV Новините „Жените на България“.

Самата Надежда привлече и нашето внимание с необикновеността си и още през 2020 година тя даде първото си интервю именно за Az-jenata.bg. Тогава тя ни разказа повече за пътя си от счетоводството към авиацията, някои от звездните ѝ пасажери и най-красивата гледка, която е виждала. Интервюто може да прочетете тук.

 

Къде е мястото на жената в мъжкия свят, как успява да бъде командир и всеотдайна майка на 3 деца едновременно и каква е Надежда вкъщи и докато лети – на тези и още въпроси отговаря самата тя, дни преди първия ѝ полет след майчинство, пред репортера Станимира Атанасова и „Жените на България“.

Жената трябва да се остави да бъде жена. Мъжът е създаден да се грижи за жената, а ние често му отнемаме тази му същност. Това не ми харесва“, споделя тя.

Свързани статии

В същото време самата тя не счита пилотската професия за мъжка работа и е на мнение, че полът няма значение в нито една професия, стига да се справяш добре. Вярата идва с практиката. „Никога не съм усетила пренебрежително отношение от колега, защото съм жена. В същото време се чувствам длъжна така да си върша моята работа, че колегата до мен в пилотската кабина никога да не изпада в ситуация, в която да гледа на мен снизходително“, казва още Надежда.

Според нея няма по-велика свобода от тази да се извисиш над всичко. „Тогава забравям всичко. Преди полет оставям целия си живот на стълбите на самолета. Горе във въздуха няма място за емоции и чувства. Там нямаме право на грешки. По време на работа аз съм съвсем различен човек от този, който съм със семейството си вкъщи“, категорична е дамата.

Цялото интервю на командира на „България Еър“ Надежда Доганова за „Жените на България“ може да откриете тук.

Коментирай