Журналистът и редактор в Bloomberg TV Bulgaria Роселина Петкова е новият водещ на „Бизнес старт“. От 3 май, заедно с дългогодишния журналист и водещ на сутрешния блок на бизнес телевизията Христо Николов, всеки делничен ден от 09:30 часа тя ще запознава зрителите в ефира на Bloomberg TV Bulgaria с най-актуалните и горещи теми от света на бизнеса, технологиите, икономиката и финансите.

Роселина Петкова завършва „Социология“ и „Политически мениджмънт и публични политики“ в Нов български университет. Нейният професионален път започва като репортер в различни онлайн платформи. Трупа опит в политематични български медии като редактор и водещ на новини.

За мен е чест да бъда част от предаването „Бизнес старт“. Стандартите, които екипът е задал през годините, са изключително високи и съм развълнувана, че колегите ми гласуваха доверие да съм част от отразяването на водещите политически и икономически събития“, споделя тя.

Роселина Петкова се присъединява към екипа на Bloomberg TV Bulgaria през 2021 г. като редактор на предаването „В развитие“, където всеки четвъртък води своя авторска рубрика – Made In Green, посветена на климатичните промени, влиянието им върху различните индустрии в страната и по света, проблемите и решенията на глобално ниво.

Бизнес телевизията пожелава успех на досегашния водещ на предаването „Бизнес старт“ Живка Попатанасова, която продължава професионалния си път извън телевизията.