Свободно време

С какво да съчетаем дълга лятна рокля

09.05.2022г. / 13 01ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Дългата рокля отдавна се е настанила в летните дамски гардероби като любима дреха за горещите дни. Разходка или парти, плаж или градско ежедневие – тя може да е удобна и подходяща за всякакви случаи. Ето с какво можете да я съчетаете, за да изглеждате стилно във всеки един момент от деня си.

Рокля и маратонки

Тенденцията да се носят рокли с маратонки или кецове е сравнително нова и може би все още изглежда странна за някои дами с по-класически вкус. Но модните тенденции се променят постоянно и днес комбинацията от дълга рокля с маратонки е често срещана. Това е перфектният аутфит за Вас, ако търсите лятно удобство и предпочитате да не носите токчета по време на дългите разходки. Така ще можете спокойно да прекарвате навън часове наред, без да изпитвате умора в краката си. А и няма да има опасност роклята да се оплете в токчетата Ви.

Рокля и високи токчета

Разбира се, дългата рокля обича и високите токчета. Всъщност това е отличен начин да добавите няколко сантиметра към ръста си, особено когато роклята скрива обувките. Несъмнено ще изглеждате стройни и забележителни по време на партито.

Рокля с колан

Ако искате да подчертаете фината си талия, добавете колан към дългата рокля. Дали ще е тесен или широк, отпуснат или пристегнат, зависи от вкуса и фигурата Ви. Но едно е сигурно – ще изглеждате по-стройни и с по-женствени извивки.

Рокля и дънково яке

За вечерното излизане с дългата си рокля не пропускайте да вземете и дънково яке. Този стил ще Ви придаде младежка визия, а и ще подчертае дължината на краката Ви, тъй като якетата обикновено са къси. Допълнителен плюс е, че на практика синият цвят на денима се смята за универсален, така че можете да го съчетаете с всичките си летни рокли. Тази комбинация стои еднакво добре както с маратонки, така и със сандали или еспадрили.

Рокля и кожено яке

Коженото яке е другият универсален боец в дамския гардероб и дългата рокля се съчетава перфектно с него. То добавя малко шик и нахаканост, от които всяка дама има нужда понякога. Добре е да съчетаете цвета на якето с цвета на обувките, но маратонките също са подходяща идея за този тоалет.

Плажна макси рокля

Плажната макси рокля е перфектната дреха за лятната почивка. Ефирна, широка, лека, тя не само е невероятно удобна и женствена, но е и прохладна. Към нея можете да добавите любимите си джапанки – все пак отивате на плаж, нали? Широкопола шапка и плажна чанта в подходящ стил и цвят ще довършат перфектния стайлинг и ще Ви направят наистина забележителни на плажа.

Дълга рокля и сандали с връзки

Този стил е предизвикателно женствен, почти амазонски. Вероятно мислите, че в тази комбинация дългата рокля ще скрие красотата на сандалите с връзки. И донякъде сте прави. Но когато седнете, когато се движите или бризът раздвижи полата Ви, под нея ще се разкрият красивите Ви прасци, подчертани от връзките на сандалите. И в никакъв случай няма да останат незабелязани. Тези обувки са добра идея и за дълги рокли с голяма цепка, изпод която да се виждат и да добавят допълнителен чар.

Коментирай