Свободно време

Съдбата на Европа между руската мечка, американското гризли и китайския дракон

На фокус в „Операция История“ на 8 май

05.05.2022г. / 13 49ч.
Мария Дуковска
Снимка: Операция История, Bulgaria ON AIR.

Снимка: Операция История, Bulgaria ON AIR.

Как могат да се тълкуват събитията от 9 май 1945 г. и каква ще е съдбата на Европа, заключена между руската мечка, американското гризли и китайския дракон? Отговорите на тези любопитни и интригуващи въпроси ще научат зрителите в ефира на Bulgaria ON AIR тази неделя, 8 май, от 16:30 часа, в предаването „Операция История“.

Събеседник и гост на водещия Росен Петров в първата част на предаването ще бъде полковник Йордан Костадинов, бивш преподавател във Военна академия, който е прям, откровен и има интересни възгледи. В неделния следобед, заедно с водещия на историческото предаване, гостът ще коментира събитията от 9 май 1945 г., както и противоречивата тема за съдбата на Паметника на съветската армия.

Във втората част на „Операция История“ зрителите на Bulgaria ON AIR ще имат невероятната възможност да се срещнат за пръв път в студиото на историческото предаване с един талантлив млад анализатор, завършил история в Англия и европеистика и политика в университета Льовен в Белгия, Кристиян Шкварек. Той ще сподели възгледите си за съдбата на Европа и България в новите бурни времена, заключена между могъщото американско гризли, голяма руска мечка и гигантския китайски дракон.

За пръв път новото издание на предаването ще предложи още повече интересни теми за зрителите. От тази неделя, 8 май, „Операция История“ ще продължава чак до 18:00 часа. Причина за това е стартът на специалната рубрика на предаването с Росен Петров, озаглавена „Тяхната история“, в която на фокус ще бъдат значими български личности и събития от миналото.

В рубриката на 8 май водещият Росен Петров ще посрещне в студиото на „Операция История“ историка д-р Лъчезар Кръстев. Двамата ще коментират историята на една необикновена и противоречива личност, определяна от някои като най-големия български революционер на 20 век, а от други като терорист или разбойник.

Кой е той и защо не се знае почти нищо за него? Тези и още интересни теми и коментари очаквайте в новото издание на „Операция История“ – тази неделя, 8 май, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай