Свободно време

10 начина да се почувствате по-добре, когато денят ви е напрегнат

Бъдете в компанията на позитивни и добри хора

10.05.2022г. / 14 32ч.
Михаела Лазарова
снимка: istock

снимка: istock

Няма как винаги да сме позитивни. Има толкова много фактори, оказващи влияние върху нашата нагласа и настроение. Всяко предизвикателство, с което се сблъскваме, отнема от нашата енергия, устойчивост. Ако не успеем да въведем баланс в емоциите си, негативизмът лесно ще ни завладее. Можем ли да направим нещо бързо и лесно, за да подобрим своето настроение?

Вижте 10 начина да бъдете по-оптимистични, дори в лошите дни.

1. Насладете се на природата. Тя винаги ни зарежда с положителни емоции, помага да намалим тревожността, стреса, подобрява дори работната ни памет.

2. Правете малки жестове на добрина. Това спомага да намалите фокуса върху вашите проблеми и е доказано, че добрите дела, които правим ни карат да се чувстваме по-добре.

3. Смейте се. Смехът наистина е най-добрият „лек“, който ни помага да се успокоим, да поддържаме силна имунна система, подобрява положителната ни нагласа. Коя бе последната комедия, която гледахте или виц, който прочетохте?

20 лесни стъпки за щастлив живот

4. Бъдете в компанията на позитивни и добри хора. Западни изследвания показват, че стресът и лошото настроение, отрицателната нагласа, могат да бъдат „заразни“.

5. Прочетете вдъхновяващ цитат, купете си книга за мотивация, гледайте видео за мотивация и положителна нагласа. Ако обичате котки например, но си нямате ваш домашен любимец, гледайте забавни видеа с котета. Веднага ще ви накарат да се усмихнете.

Мъдрости на Буда за хармония и щастие

6. Дишайте дълбоко. Дихателните упражнения помагат за елиминирането на токсичния въздух от тялото ни. Освен това е доказано, че дихателните упражнения помагат да намалим напрежението и да се почувстваме по-добре. Ако днес се окаже, че не ви е ден или просто без причина не се чувствате съвсем позитивни, опитайте се да вдишате и издишате няколко пъти дълбоко и бавно.

7. Гледайте на негативизма като на подарък, който не желаете да приемете. Ако денят ви е натоварен, имали сте стрес, конфликт с някого, той ви е обидил, това може да ви се отрази отрицателно за дни напред. Спрете и помислете, ако не отдавате толкова значение на случващото се, значи не му позволявате да ви владее. Тук може да прочетете една много мотивираща притча за обидата.

Свързани статии

8. Поговорете с близък човек, който има положителна нагласа. Споделянето на проблема често ни помага не само да намерим решение на ситуацията, но и да изпуснем напрежението.

9. Почивайте си достатъчно. Пълноценната почивка е важна за нашата положителна нагласа. Затова ако не сте се наспали, липсва ви положителното настроение, но можете да дремнете – направете го.

Цветни аромати, които намаляват напрежението и балансират емоциите

10. Аромати! Има аромати, които ни помагат да повишим енергийните си нива, да се почувстваме по-щастливи. Такива са роза, лавандула, цитрусови плодове. Най-лесният начин е да ги добавите в ежедневието си под формата на етерични масла, аромалампи, дифузер, свещи.

По материали от lifehack.org

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
милениум ( преди 1 година )
БЛАГОДАРЯ заПРЕКРАСНАТА статия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време