Свободно време

Как оправните хора се справят с токсичните личности

Не се забъркват в дребни спорове, клюки и драми

17.05.2022г. / 12 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В живота на всеки от нас има поне по една токсична личност. Тя може да е съсед, приятел, роднина, колега. Токсичните хора винаги намират начин да проникнат в живота ни, за да се опитат да създадат пълен хаос. И понякога успяват, защото им позволяваме. Действията на токсичните хора обикновено произтичат от вродена несигурност, примесена с нарцисизъм. Токсичните хора винаги пречат, затова трябва да знаем как да се справим с тях. Има един тип личности, за които казваме, че са оправни.

Е, вижте 10 начина, по които оправните хора се справят с токсичните.

1. Те игнорират търсещите внимание хора. Не бива да забравяме, че често токсичните хора натрапчиво търсят внимание от другите. А случили се да не го получат, могат да преминат границите на добрия тон, да правят скандали, интриги. Въпреки това, умните хора не се поддават на техните манипулации.

2. Не се доверяват и не споделят тайни с клюкари. Токсичните личности често са големи клюкари, които са готови да споделят с другите дори най-дълбоките си тайни. Също така обичат да обсъждат други хора, което означава, че ще обсъждат и вас.

Силни думи, с които да промените съдбата си

3. Прекарват много време с надеждни и лоялни приятели. Още един начин, по който умните хора стоят на разстояние от токсичните е мрежата от контакти, които имат. Те не могат да пият с всеки кафе, а подбират внимателно компанията си.

4. Избягват манипулативните личности. Защото знаят, че са токсични и че само съсипват живота на хората. Бъдете внимателни, манипулаторите могат да бъдат много хитри.

5 принципа, които отличават бедните от богатите

5. Не допускат лъжци до себе си. Които също са токсични. Един лъжец може да е любезен с вас, да е симпатичната колежка, която винаги е готова да ви „помогне“. Умните хора оставят лъжците сами да се оплетат в мрежата си.

6. Не се забъркват в дребни спорове, клюки и драми. Там където ги има тези неща, обикновено има поне по една токсична личност.

7. Не се притесняват да се защитават. Токсичните хора могат да се опитат да смачкат емоционално всеки, когото смятат за слаб. Но умните хора не преклоняват глава и показват още в самото начало, че за тях е много важно кой как се отнася с личността им.

10 начина да се почувствате по-добре, когато денят ви е напрегнат

Свързани статии

8. Игнорират обидата. Обидите имат много и различни форми. Може да са добре прикрити като комплимент, но могат да бъдат и директни. Умните хора не се поддават на фалшива вежливост, а ако токсичната личност се заяде с тях и ги обиди, също не отдават значение, тъй като точно от спора и уязвимостта на нашите емоции, токсичността черпи от енергията ни.

9. Не угаждат на самосъжаляващите се хора. Токсичните хора често си поставят маската на безпомощността, за да измамят и манипулират хората, често и за да се освободят от отговорност.

10. Изискват точни отговори на въпросите си. Един токсичен човек често ще се опита да се измъкне с произволни, неясни, неангажиращи или подвеждащи отговори на въпроси.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
2 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )