Свободно време

На 13 юни Меркурий влиза в Близнаци – време е за успехи

Какво ни носи този транзит

13.06.2022г. / 13 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 3 юни ретроградната фаза на Меркурий приключи и всичко стана някак по-леко. Когато планетата на комуникацията се „движи“ назад, не само има объркване в разговорите с другите, но са възможни и проблеми с пътуване, техника, забавяния на проекти.

На 13 юни Меркурий ще влезе отново в Близнаци, на който е и управляваща планета. Близнаци са променлив и въздушен знак. Възможно е да почувстваме нещо като дежавю относно това, което ни се е случило между 29 април и 22 май, когато Меркурий за последно беше в знака Близнаци. Сега обаче планетата се движи с пълна скорост, което е чудесна новина за всяко начинание, което изисква пътуване или просто изразяване на вашата гледна точка.

Месечен хороскоп за юни

Какво може да очакваме, когато Меркурий е в Близнаци?

Меркурий, който отговаря не само за комуникацията, транспорта и технологиите, но и за начина, по който изразяваме себе си и приемаме информация, както споменахме, вече е владетелят на Близнаци. Когато се движи през този знак, той се чувства удобно и неговата енергия се засилва.

Въпреки това Меркурий в енергията на Близнаци е бурен, бъбрив, любопитен и социален. Променливият въздушен зодиакален знак може да ни подтикне да се свържем с другите и да съберем цялата информация, налична за нас. Сега ще почувстваме глътка свеж въздух да учим нови неща, да планираме своите идеи, да започнем импровизирани разговори.

Таро карти за юни за всяка зодия

Меркурий ще се задържи в Близнаци до 5 юли, но ще се свърже с други планети, създавайки различни астрологични събития.

На 20 юни Меркурий ще бъде в добра позиция към Юпитер – планетата на късмета и изобилието, която наскоро навлезе в Овен. Юпитер разширява всичко, с което влиза в контакт, и в този случай ще улесни извличането на печалба от високата умствена енергия, която е синоним на Меркурий в Близнаци. Някои ще намерят нова работа, други ще започнат да печелят повече пари, да постигат успехи.

Цветни маникюри за всяка зодия

На 2 юли Меркурий ще формира хармоничен тригон със Сатурн – планетата на границите и ангажираността, който е във Водолей. След това в същия ден, той ще се изправи срещу Нептун, планетата на мистицизма и мечтите. Това определено не е най-добрият ден за подписване на документи и взимане на важни решения, тъй като преценката ни може да е замъглена.

Докато Меркурий е в Близнаци, имаме добри предпоставки за покупки, създаване на бизнес идеи. Въпреки положителните вибрации, не бива да бързаме в нищо, дори в любовта. Някои хора може да се чувстват по-напрегнати и изнервени.

Снимка: iStock

Коментирай