Свободно време

Топ нещата, които бързаме да скрием в килера

Вече има уреди, които намират своето място в дома, без да ни пречат

24.06.2022г. / 17 01ч.
Аз жената
Снимка: Samsung.

Снимка: Samsung.

Последните повече от две години превърнаха домовете ни в места, в които учим, работим и си почиваме. В този период мнозина от нас натрупаха купища неща вкъщи – от нови уреди за готвене, докато се вихрихме в кухнята до поредните фитнес уреди, с които да влезем във форма след това. В крайна сметка нашият най-добър приятел се оказа килерът, където често бързаме да скрием това-онова, особено когато чакаме гости и искаме всичко вкъщи да изглежда изрядно.

Кои обаче са основните неща, които винаги бързаме да скрием в килера?

1. Дрехи, дрехи и още дрехи

През последните години онлайн търговията процъфтя, а с това и гардеробите на част от нас. Всички примамливи намаления от този период ни накараха да си купим не една и друга рокля, а завръщането в офисите на част от служителите означаваше и нови придобивки в бизнес облеклото. Резултатът – още дрехи, които се чудим къде да приберем. За щастие, килерът е чудесно място за всичките ни зимни дрехи, особено когато сме в разгара на лятото. Големите кутии за багаж пък са добър вариант за сортиране.

2. Кутии с обувки

Няма да излъжем, ако покрай дрехите в новите ни поръчки са се промъкнали и по няколко чифта нови обувки. Мнозина преоткриха спорта докато стояха у дома, благодарение на което си купиха по няколко чифта маратонки, подходящи за различните видове тренировки. Разбира се, килерът е единственото място у дома, което наистина може да побере купищата кутии с обувки.

3. Уреди за тренировки

Спортът вече е важна час от живота на много хора в България, но покрай стоенето у дома всички се изкушихме да си вземем още гирички, ластици, въжета за скачане, че дори и обувки за канго джъмпс. Гребният тренажор пък е нещо, което със сигурност не искате гостите ви да виждат – например разпънат в средата на всекидневната ви.

4. Чанти

Тук не говорим само за всичките ни прекрасни дамски чанти – от малките красиви клъчове до големите ежедневни модели. Сетете се за всички платнени торбички, които ползваме за пазар. И тях редовно прибираме в килера, иначе ги намираме във всяка част на къщата.

5. Прахосмукачката, или не съвсем?

Някога прахосмукачката беше онзи уред, който вечно заемаше ужасно много място вкъщи и се чудихме как да го скрием зад вратата, в гардероба или в килера. Днес ситуацията е съвсем различна, защото благодарение на Samsung тази полезна машина вече има самостоятелно място в дома и пасва перфектно на интериора. Bespoke Jet прахосмукачките на компанията, както и другите уреди от Bespoke серията на Samsung, дават свободата сами да изберете цвета, който е най-подходящ за дома.

Едно от нещата, които всяка жена със сигурност не обича, е неприятното почистване на пълния контейнер на прахосмукачката, което е съпроводено с облаци прах. Безжичната Bespoke Jet с докинг станция All-in-One Clean Station може автоматично да изпразва контейнера си за боклук, спестявайки ни множеството фини прахови частици, които да вдишаме в този момент.

Предизвикателствата от последните две години и половина накараха всички ни да се замислим колко важно е почистването на дома, след като прекарваме толкова време в него. И тук не говорим само за подреждането на множеството ни вещи, но и за премахването на слоевете прах, които се натрупват постоянно. Bespoke Jet има многослойна система, която гарантира до 99,999% филтриране, отделяйки единствено чист въздух при работа. Големите прахови частици се задържат от машината в специален филтър с метална мрежа. Друг микрофилтър пък се грижи за улавянето на фините прахови частици, а филтърът за фин прах се грижи за микропраха вкъщи.

Ако държите на перфектната хигиена, можете да измиете всички части и филтри след почистване.

В този смисъл новото поколение прахосмукачки на Samsung цели да улесни всяка домакиня. Благодарение на своята система Jet Cyclone тя осигурява не само по-чист въздух в дома, но и по-висока мощност на засмукване. Специалната структура създава оптимален въздушен поток, за да намали въздушното съпротивление и да улавя праховите частици максимално бързо.

Старите тромави прахосмукачки вече остават в миналото – Bespoke Jet тежи едва 2,5 килограма. Така чистенето на дома вече не е толкова физически натоварващо. И тъй като прахосмукачката е лека, тя е подходяща за почистването на различните повърхности, включително меката мебел, шкафовете, стълбите и други.

Още една причина да не крием прахосмукачката в килера – Bespoke Jet се зарежда автоматично и разполага с батерия с голям капацитет. Времето за работа с един заряд е до един час, а когато времето изтече, има опция за директно поставяне на резервна батерия, за да не се прекъсва процесът по чистене.

На българския пазар се предлагат 3 модела Bespoke Jet, а един от тях – Samsung Bespoke Jet VS20A95973B/GE, разполага и с технология за мокро почистване. Тази функция е подходяща за семействата с малки деца или домашни любимци например.

Новото място на прахосмукачката в дома

Прахосмукачката вече не е уред, който задължително искаме да скрием в килера. Тя е инструмент за създаване на по-хигиенична и приятна среда вкъщи, подходяща е за бързо почистване, предвид забързания ни начин на живот, и ни гарантира по-малко фини прахови частици в затворени пространства. Във времена, в които офисът и домът ни се сливат, подобен тип уреди са абсолютна необходимост за всички ни.

Убедихме ли ви? И още нещо за Bespoke Jet – ако закупите модела до 31 юли 2022 г., можете да го регистрирате през клиентската телефонна линия на Samsung България и да получите 5 години удължена гаранция.

Коментирай
Здраве и красота