За да имаме успех в работата, хобито, нови начини, добрите навици са много важни. Те помагат да бъдем производителни и да успеем да изпълним повече от поставените ни цели. Вижте 20 навика за продуктивност, които ще ви доближат до успехите.

1. Ако искате да свършите повече, създайте свой собствен „двигател“ за продуктивност, своя рутина, която да следвате.

2. Записвайте си всичко, което искате да постигнете. Авторът на Getting Things Done Дейвид Алън казва: „Нашият мозък е създаден да генерира идеи, а не да ги съхранява.“

3. За по-добра концентрация премахнете всички разсейващи фактори, преди да започнете работа.

6 червени флага в приятелството

4. Смартфонът е основният източник на разсейване.

5. Човешкият мозък е по-активен сутрин. Използвайте това време за сложна умствена работа, изпълнявайки най-трудните си задачи преди обяд.

6. Не чакайте мотивация, за да започнете каквото и да било – спорт, работа, почистване на дома и т. н. Постоянно „включвайте своя двигател за лична производителност“.

7. Винаги намирайте време за малки и големи почивки.

3 ежедневни практики, характерни за щастливите хора

8. Пийте достатъчно вода. Обезводняването води до главоболие, липса на концентрация.

9. Знайте, че управлението на времето невинаги ще ви се удава. Опитайте се да разпределите енергията си, като вършите най-трудната работа, когато сте най-активни.

10. Всяка вечер определяйте приоритетите на задачите за следващия ден.

11. Колкото и да сте заети, не пропускайте хранене и се опитайте да хапвате здравословно. Хубавата храна се грижи за здравето на мозъка.

12. Сутрин не взимайте решения.

Как „бъди благодарен за работата“ води до стрес

13. Ако е възможно ограничете броя на задачите до пет на ден и се съсредоточете върху изпълнението им.

14. Прилагайте лайфхака на Дейл Карнеги „Свършете първо тежката работа. Лесните задачи ще се решат сами.“

15. За да сведете до минимум отлагането, отървете се от всякакви разсейвания, като разговори с колеги или ненужни срещи.

16. Заменете „перфектно“ с „достатъчно добро“. Вместо да чакате перфектния резултат, фокусирайте се върху ежедневния напредък.

5 признака, че хората ви харесват и са привлечени от вас

17. Ако прекарвате много време пред компютъра, използвайте правилото 20-20-20. След всеки 20 минути работа се съсредоточете в рамките на 20 секунди върху предмет, сграда и т. н., които са на по-голямо разстояние от вас, поне 20 см.

18. Не забравяйте за редовните спортни активности, йога, гимнастика и т. н., които ще ви помагат да намалите стреса, но също така благоприятстват и мозъчната функция.

19. Научете се да си почивате пълноценно.

20. В социалните мрежи следвайте хора, които ви вдъхновяват.