Свободно време

Меркурий премина в Рак – какво ни очаква до 19 юли

Емоциите се повишават

07.07.2022г. / 16 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 5 юли планетата на комуникацията – Меркурий, премина в знака на Рак. Така ще се задържи до 19 юли. Този транзит може да ни направи малко по-чувствителни. Но дори и да се изгубим донякъде в своите чувства, бързо ще успеем да се отърсим от това объркване.

Всеки път, когато Меркурий е в кардиналния знак Рак, интуицията ни става по-силна. Ракът е кардинален воден знак, което означава, че сме склонни да говорим първи, вместо да обмисляме думите си и да не сме така импулсивни.

Марс влиза в Телец на 5 юли – не бива да бързаме в нищо

Целта на нашата комуникация ще бъде продиктувана от това, което чувстваме, независимо дали са положителни или отрицателни емоции. Ще бъдем склонни да приемаме всичко твърде лично. За нас ще бъде предизвикателство да балансираме сърцето и ума си. Транзитът в Рак е подходящ да се отворим повече към тези, на които имаме доверие.

Таро карти за юли

Важно е обаче да сме внимателни в думите и действията си, тъй като другите може да не разберат гледната ни точка. Това е време, когато нашите вътрешни нужди и чувство за сигурност стават по-важни. Може да използваме това време, за да станем по-добри слушатели в комуникацията с другите.

На 9 юли Меркурий в Рак ще квадратира Юпитер в Овен. Тази позиция на планетите създава напрегната връзка между тях и може да бъде катализатор за действие.

Женски хороскоп за юли

Емоционалният знак Рак не е най-идеалното пространство за Меркурий, който е планета и на мисълта, тъй като носи усещането, че ще бъдем водени повече от чувствата, отколкото от логиката. Планетата Юпитер представлява растеж, късмет, докато Овенът има склонност да бъде по-скоро егоистичен. Когато тези планети и знаци са разположени в квадрат една спрямо друга, резултатът е вид емоционална комуникация, която има същото въздействие като „хвърлянето на огнени топки“.

Това означава, че ще бъде важно до 19 юли да намерим начин да уравновесим импулсите, които ни карат да говорим каквото си искаме. Повече почивка, йога, спорт, хобита, дихателни практики биха помогнали.

На 17 юли, планетата на парите и романтиката – Венера, също ще се присъедини към Слънцето и Меркурий в знака на Рак, засилвайки фокуса ни върху любовта, връзките и правейки ни по-сантиментални. Приятните емоции на лятото могат да ни помогнат да излезем от черупките си, но сезонът на Рака ни напомня, че е добре да преживеем тези по-слънчеви месеци с нежност и грижа.

Снимка: iStock

Коментирай