Свободно време

Ретрограден Хирон на 19 юли - ставаме по-силни, успешни и мъдри

Време е да разрешим въпроси за стари емоционални рани

20.07.2022г. / 08 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 19 юли Хирон става ретрограден и се присъединява към други към този момент ретроградни планети - Сатурн, Нептун и Плутон. Всяка година тези космически тела преминават в ретроградна фаза, а ние отново ще усетим енергията им. 

Планетата Хирон ни носи нова динамика за работа и измества енергията си на преден план. Неговата ретроградна фаза ще приключи на 23 декември, когато той ще стане директен отново. В дните, в които една планета става ретроградна или приключва тази фаза, енергията ѝ е най-силна. 

Какви са хората, родени на прага между Дева и Везни

Всъщност Хирон е астероид и естествен спътник на Плутон, но въпреки това е важен за астрологията като разположение и енергия. В периода на неговата ретроградност от 19 юли до 23 декември можем да се обърнем към своите емоционални рани и болезнени точки, за да ги превърнем в свой източник на сила. 

Както казва поетът Руми „раната е мястото, където светлината влиза в теб“.

Позицията на Хирон между Сатурн и Уран сега също е важна за разбирането на енергията, която носи. Сатурн е много заземена, вкоренена енергия, докато Уран се смята за планета с по-висока вибрация.  Сега Хирон може да действа като мост между тези две състояния на съществуване. 

Докато Хирон е ретрограден, можем да помислим как да използваме собствените си рани като източник на сила и изцеление.Тази енергия не е за постигане на състояние на съвършенство чрез изцеление, а по-скоро за внасяне на признание и приемане на нашите рани по начин, който ни позволява достъп до мъдростта, която те могат да ни донесат.

5-те зодии, на които може да разчитате при трудности

Хирон иска ни кани да се научим как да извличаме тези рани като мощни портали на мъдрост, знание и сила. Извличайки тази информация, можем да стъпим в по-голям и по-пълен потенциал.

Това означава да не се предаваме пред трудностите, а сме смели и силни, да не забравяме, че сме достойни, независимо от миналите си негативни преживявания. Енергията на Хирон е особено силна, тъй като той сега в знак на Овен, който е познат със своята упоритост. 

С Хирон в Овен ние сме още по-мотивирани да намерим силата, увереността и смелостта, които могат да се появят, когато се изправим лице в лице с нашите разочарования и погледнем на тях не като на болезнени точки, а като на точки с потенциал. 

3 картини показват какво пречи да намерите любовта

Използвайте тази ретроградна енергия, за да помислите кое ви носи болка и разочарования. Сега е моментът да приемете това, за да може да се освободите и да продължите по-мъдри и силни напред. 

Снимка: istock

Коментирай