Свободно време

Нумерологът АнтоА: Мислете красиво за себе си, за да събудите женската енергия

АнтоА съветва да не премълчаваме обиди и да не потискаме емоциите си, защото така ни разболяват

04.08.2022г. / 10 08ч.
Мария Дуковска
Снимка: личен архив.

Снимка: личен архив.

Антоанета Жекова-АнтоА е нумеролог и инструктор по неврографика, чиято страст е женската енергия. АнтоА използва силата на числата, като се стреми да помага на онези жени, които искат да разгърнат и познаят потенциала си.

АнтоА споделя, че в работата си често вижда как жените са объркани в шума от информация в търсене на себе си и много от тях не успяват да достигнат до истинското познание, което им дава отговор на въпросите: “Коя съм Аз? На какво съм способна? Защо съм тук и какво е моето дело?“. Според нумеролога тази материя ѝ дава възможност да помага на жените да възвърнат своята увереност, да приемат себе си и истински и с любов да заживеят със същността си, освободени от предразсъдъци, програми и модели. В интервю за Az-jenata.bg Антоанета разказва любопитни детайли за силата на числата, как ни помагат на практика, както и дава ценни съвети как да разпалим женската си енергия.

Специално за читателите на Az-jenata.bg АнтоА дава и нумерологична прогноза за предстоящата 2023-а година.

Как се появи интереса ти към нумерологията и какво ти даде тя, как обогати живота ти?

И аз като повечето хора, с които работя, тръгнах по един път в търсене на себе си, търсех познание, което да ми дава отговори, идващи от моя собствен информационен извор. Питах се защо попадам в сходни ситуации, какво мога да направя аз, за да променя това. Задавах си въпроси за случките в живота ми и към какво те се опитват да ме подтикнат. Дори си задавах въпросите: „Къде греша?“, „В мен ли е вината?“, „Защо не ме разбират?“, “Толкова ли съм различна?“.  И така някак естествено в търсенето, сред безброй езотерични, психологически методики за личностно развитие, попаднах на нумерологията и науката за числата. Изучих я много бързо и днес тя е стабилната основа, на която стъпвам в моята работа.

Как ни помага нумерологията, защо е полезно да се интересуваме от значението на числата в живота ни?

Определено бих разделила живота си на преди и след нумерологията. Тази древна наука помага да опознаеш личността си из основи. Да надникнеш в най-дълбоките и скрити кътчета на собствената си душевност и да се приемеш такъв, какъвто си, с всички свои светли и не толкова светли страни. 

Приемането на себе си, на цялата твоя същност (без да отричаш това и онова, само защото не ти харесва) е ключът към висшия баланс сам със самия теб. Нумерологията разкрива всички твои лица, архетипове, проявления, в които ти изразяваш това, което си. Когато приемеш това за себе си, става лесно да го приемеш и за другия. Числата могат да ти помогнат да имаш хармонично общуване и осъзнат съюз с всички хора в живота ти, стига да знаеш датата им на раждане.

Какво говори за нас датата на раждане, какво е закодирано в нея?

Много точно го каза: „закодирано“! Преди да се роди на земята душата избира каква опитност да придобие, на какво да се научи.  Съдейки по това, на нея ѝ е необходимо да разполага с ресурси, които да ѝ помогнат да го направи.

Раждайки се на точно определена дата, душата избира с какъв потенциал разполага в този земен живот – какви качества да притежава, какъв темперамент, какъв да бъде нейният начин на обмен с другите и комуникация, от какви партньори се нуждае, кои са личните потребности, какви са дарбите и талантите ѝ, кои са силните и слабите страни, коя е нейната лична сила (това, с което я отличава от другите), кои са подводните камъни по пътя и други, разбира се. Тези неща показват високото проявление на потенциала! Когато една сила не е овладяна, тя се превръща в слабост, съответно този потенциал би могъл да се използва в своето ниско проявление. И обикновено, когато хората ме търсят за помощ , те се намират в своята ниска изява на собствения си потенциал, чувстват се объркани, не знаят какво да правят със себе си, със способностите си, с живота си и изпитват неудовлетвореност от това, което са те към момента.

Нумерологията ти дава разшифроването на този код, точните решения конкретно за теб самия. Представя ти начините, по които би могъл да излезеш от ниското. Ти избираш по кой път да тръгнеш! Нумерологията приветства свободата на избора и това е най-ценното, защото ти се дава едно знание, а ти си този, който решава как да го оползотвориш! Отговорността винаги е в твоите ръце, не в някаква по-висша или невидима сила!


 
Има ли подходящи камъни или талисмани за всеки човек спрямо личното му число?

Лично число, предполагам казваш на рождената дата, без месеца и годината – така го наричат класиците. Аз въведох наименованието „Лична сила“ за това число, защото буквално е така – това е един инструмент (качество), с което винаги разполагаш. Потенциалите ни се менят, но личната сила винаги остава една и съща, тя ни отличава от останалите!

Да, разбира се, има много начини, с които можем да спомогнем отключването или засилването на тази сила. Един от моите начини е използването на естествени кристали и минерали, скъпоценни и полускъпоценни камъни. Тях наричам едно от божествените проявления тук на земята, тъй като са естествено образувани.

Всеки един кристал, както човека, има свои сили – магически, дори и лечебни. Когато си представите, че всеки камък би могъл да отговаря на конкретно число от нумерологията, на определено човешко качество, тогава ще стане много ясно, че заедно работят в изключителен синхрон, могат да се допълват и да спомагат изразяването на търсеното в реалността.

Рано ли е за прогноза каква ще е 2023 година в нумерологичен план? Ако може, издай ни какво да очакваме, за какви събития да се подготвим.

2023 година идва под влиянието на 7, а това е числото, което от една страна носи изпитанията в живота  - препятствия, саботажи, загуби. Това са случки, причина, за които е неправилна употреба на енергията, с която човек разполага. Например той има много физическа енергия, да бъде активен, да спортува, да помага на хората и в същото време този човек седи на дивана и не мърда, оплаква се, че нищо не се случва, както иска, а той самият нищо не предприема. Ето това е да не използваш енергията си по предназначение. Хубавото е, че след тази житейска опитност обикновено идва прозрението и осъзнаването, така че в случая 7-цата от 2023 колкото е трудна, толкова и благини носи след себе си.

Хората ще изпитват потребност по-често да са свързани с природата, ще се отвори път за добрината. За по-осъзнатите ще доведе до силна интуиция и добра връзка с вътрешния глас. В 7-ца се случват чудеса, така че е възможно неизлечимо болни, ако са научили урока си и са преминали в мъдростта си, да се излекуват. Тук е всичко, което смятаме за невъзможно и как се случва това невъзможно – като оставим убежденията и предразсъдъците си настрани, като разширим мирогледа си.

На 7 се случват запомнящи се събития в живота ни, така че годината със сигурност ще бъде изобилна и на такива събития и в световен мащаб. Определено ще усетите разлика от агресивната и огнена 2022 година.

Ти се занимаваш освен с нумерология, и с неврографика. Разкажи ни повече, какво представлява?

Това е един невероятен съвременен метод за създаване на желаната реалност – рисуване на абстрактни рисунки, чиито стъпки почиват на много психологически методи. Неврографика може да ти послужи, както за диагностика, така и да ти повлияе терапевтично, зависи от теб до колко дълбоко желаеш да използваш метода за себе си. Методът е руски, на руски език се нарича нейрографика – като „нейро“ идва от неврон. В процеса на една неврографична рисунка ние създаваме нови невронни връзки, които образуват невронна мрежа по дадена тема от нашия живот, която в момента ни вълнува. Изпълнявайки стъпките ние преобразуваме възгледите си към момента, откриваме начини за справяне, нови възможности и определено сваляме напрежението по казус, който ни тревожи. По този начин ние ставаме сътворци на собствения си живот и отново отговорността е именно в нас.

Благодарение на този метод аз станах толкова добър специалист по нумерология, преподавам и двата метода – и нумерология и неврографика и винаги намирам решение за каквото и да става въпрос в живота! Колкото и да разказвам, трябва да се опита и да се преживее, необходимо е да се рисуваш неврографика, за да разбереш какво е!

Какво е мнението ти за енергията и заряда на датите със съвпадащи цифри, например 12/12, 11/11, 22/12/22, имат ли по-специфично послание тези дати? Много хора се съобразяват с тях и избират подобни дати за важни събития в живота си. Правилно ли е това или е много индивидуално?

Да, често ми задават този въпрос. Безспорно има силен заряд в повтарящите се дати, най-малко се удвоява силата, която носят в себе си, но не е задължително винаги да носят позитиви след себе си. Отново ще се върна на това, че когато не управляваш една сила, тогава тя се превръща в слабост. Съответно, колкото по-голямо е струпването на еднакви числа, толкова по-голям е шансът нещата да излязат извън контрол. Ако успееш да овладееш този вселенски потенциал обаче наистина ще успееш да се докоснеш до силата на тези числа.

Когато говорим за конкретна дата с много съвпадащи числа, например 22.12.2022 тя си е една за всички – това е потенциалът от вселената, но няма как да очакваме всички да я възприемат по един и същ начин. Всеки един човек е уникален (без да преувеличавам със смисъла на думата) и енергията на тази дата му влияе по определен начин. Строго индивидуално е въздействието върху хората на подобни дати със съвпадащи числа. Винаги съветвам за важно събитие – сватба, раждане на дете (когато е секцио), старт на бизнес, фирма и т.н., да се направи лична консултация, за да се определи точна дата, според събитието и според личния потенциал на човека. 

Споделяш, че твоята страст е силата на женската енергия. Това е и една от причините да организираш семинари на тази тема. Как протича един такъв семинар, как помага на жените? Защо е толкова важно да събудим женската енергия в себе си?

Да, така е. Особено във време, в което жената се опитва и иззема почти всички мъжки функции, за да докаже, че може да справи и с това е много важно да се работи за женската енергия. В забързаното си ежедневие и безкрайното тичане между кариерата и семейството жената често забравя за себе си и за истинската си природна същност. Забелязвам, че жените често отъждествяват себе си с това какво са постигнали в работата или с това колко добре въртят къщата. Добре, бих се съгласила донякъде, ако след това липсваше онази неудовлетвореност от живота, ако я нямаше онази празнина, която се усеща отвътре, когато нещо не ти достига.

Жената има нужда да достигне до своята дълбока душевност, да задоволи личните си потребности, да твори и да блести с творението си. Знам, че тя често се обърква от своите ограничаващи вярвания, наложено поведение в обществото, нагласи за бъдещето, тъга по миналото и плам отвътре, който чака да бъде разпален. Автентичната женска същност е единствен радар за истината на жената.

Това, което правим с много ограничен брой дами в лагерите „Завръщане към извора“ е разпалване на този вътрешен огън. Практиките отключват силите и увереността в собствените възможности, не идват някъде отвън, незнайно откъде. Всяка една ги намира дълбоко вътре в себе си! Тогава тя се превръща в ходеща вселена и става неудържима да твори живота, за който мечтае, с любов и приемане на себе си и другите.

Следващият такъв лагер е в своето есенно издание – датите на провеждане са от 30.09 до 3.10 в Троянския балкан. Местата са ограничени, така че тези, които се усещат призовани, могат да се свържат с мен.

Какво се случва с жените, които не живеят в женската си енергия? Как да разпознаят, че тя им липсва?

Ще се върна малко в предишния си отговор. Споменах за усещане за обърканост – намират се на кръстопът, не знаят какво да правят с живота си, със себе си; раздират се от чувство за лична потребност и чувство за вина, че лишават някого от тяхното внимание; изпитват необяснима празнина, въпреки че добре се справят с работата и семейството или пък страдат, че никога не са достатъчно добри и не могат да се справят с всички задължения и едновременно с това да имат време за себе си; нещастни са от живота, който живеят, страхуват се да изразят емоция, защото ще бъдат осъдени; усещат се примирени и си казват: „каквото е - такова, нямам повече сили“.

Мили дами, искам да се обърна лично към вас! Попадането в която и да е от по-горните ситуации е знак, че е време да направите нещо за себе си! Решение винаги има и то се крие във вас самите. Позволете си да достигнете до това свещено за вас място и направете чаканата промяна днес. Не утре, не, когато му дойде времето, не, когато вземете заплата и не когато намерите време.

Всички ваши емоционални потиснати състояния си намират дом във вашите тела, установяват се и уверявам ви, добре си живеят, защото вие редовно ги храните с всяка една неизказана дума, с всяка преглътната обида, с всеки срам, с честата критика и осъждане на себе си и с всеки отказ и бягство от автентичната жена – онази, която единствено знае кое е най-добро за вас.

Онази, която страда и нейният начин да ви покаже това е като заболее вашия гърлен център от това, което не изразявате (заболявания на щитовидната жлеза); потискане на емоциите показва със заболявания на гърдите и стомашно-чревния тракт; а отричането на нея самата – със заболявания на половата система.
 
Би ли споделила някои препоръки към читателките ни как да събудят женската енергия в себе си, как да я подхранват с малки, но важни стъпки в ежедневието си?

Подхранвайте Автентичната жена всеки ден! Най-лесното, което можете да правите са неща, които истински обичате, дори това да е гледане на комедия, четене на книга, пеене, танци... каквото и да е, но да се харесва на вас.

Тривиалните събуждания на женствеността като ярко червило, рокля или дълга пола са ясни. Тук е време да кажа за важността от изключване от ежедневието, не повече от 15 минути на ден – време, в което да се възвърнеш към автентичното си аз и да не позволяваш на задачите да взимат превес.

Мислете и говорете красиво за себе си! Забранени са изрази като: „колко съм глупава“, „не изглеждам добре“, „по-зле не можеше да го направя“. Когато се усетите, че използвате забранените изрази, веднага напишете на един лист какво харесвате в себе си и в какво сте добри!

Позволявайте си все по-често да бъдете вие – изказвайте мнението си, когато ви попитат; кажете какво предпочитате; говорете какво на вас ви харесва и най-важното е, когато ви предстои избор си задайте въпроса: „какво би направила автентичната жена в мен?“.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Щерю ( преди 1 година )
Тая сигурно говори за секс...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар