Свободно време

Признаци, че енергиен вампир изцежда енергията ви

Как да разберете дали някой източва енергийните ви ресурси

14.08.2022г. / 07 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Енергийните вампири са навсякъде около нас. Понякога те могат да са част от семейството и приятелите ни. Случвало ли ви се е да прекарате известно време с близък, роднина или приятел, а след това да се чувствате изтощени, направо изцедени, сякаш нямате капка енергия? Това е защото този човек вероятно е енергиен вампир. И съвсем не е задължително той да ви „изцежда“ нарочно. Даже не е задължително той да е лош човек. Просто енергията му е по-силна и изсмуква вашата собствена.

10 начина да изчистите дома си от негативната енергия

Кои са признаците, че енергиен вампир изцежда енергията ви?

Човекът отказва да поеме вина

Едно от нещата, които са характерни за енергийните вампири е, че те никога не са виновни за нищо. Енергийният вампир ще направи всичко възможно да докаже, че не е виновен и дори да отправи вината към вас, като ви внуши чувство за неудобство и дискомфорт.

Около енергийния вампир винаги има драма

Енергийните вампири се захранват от драмата. Те винаги създават напрежение около себе си, като заплитат околните в своите драми, без самите те реално да са засегнати от тях. Правят нещата да изглеждат така, сякаш животът им е обхванат от постоянна драма, но реално те не се чувстват зле от нея, а ангажират вас с проблемите си, като изцеждат енергията ви.

5 кристала за прочистване на аурата от негативна енергия

Енергийният вампир се затруднява да бъде щастлив за другите

Енергийните вампири не умеят да се радват искрено за другите. Те се дразнят, когато някой друг е щастлив и ще направят всичко по силите си да помрачат това щастие без човекът да се усети. Ще ви отнеме време, докато осъзнаете, че човекът, когото смятате за приятел ви мисли доброто и иска да сте щастливи.

Омаловажава проблемите ви и подчертава своите

Една често срещана обща черта на енергийните вампири е, че те не понасят другите да имат по-сериозни проблеми от техните. Ще познаете, че някой от обкръжението ви е енергиен вампир по това, че той винаги ще се опитва да изкара своите проблеми по-големи и по-сериозни от вашите. Ще го прави всеки път, когато се опитате да споделите или да поискате съвет. Темата ще бъде изместена към неговите проблеми.

7 неочаквани храни, които повишават енергията (галерия)

Енергийните вампири използват вашата емпатия срещу вас самите

Енергийните вампири умеят да усещат кога някой човек е емпат. Интуитивно се хващат за това качество и го употребяват в своя полза. Това е техника, която използват, защото са манипулативни и контролиращи. Те знаят и усещат, че емпатите са склонни да им угаждат и го използват срещу самите тях.

Вменяват вина и поставят ултиматуми

Друг начин да познаете дали някой е манипулиращ енергиен вампир, е ако той се опитва да ви контролира, като ви вменява вина. Ако вие сте емпат, който преживява всичко дълбоко и има развито чувство за отговорност към другите, енергийният вампир ще е усетил това много преди вас. Ще е намерил начин да го използва срещу вас, като ви вменява несъществуваща вина, за да ви кара да правите това, което той иска.

Какво изчерпва положителната ни енергия?

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
...... ( преди 1 година )