Свободно време

Тайните за красота на Дженифър Лопес

Латино дивата не приема кофеин под никаква форма

04.08.2022г. / 15 16ч.
Мария Василева
Снимка: Getty images.

Снимка: Getty images.

Родена на 24 юни 1969 г. в Бронкс, Ню Йорк, Дженифър Лопес отдавна не е просто едно обикновено момиче от квартала. Актриса, певица, танцьорка, продуцент, дизайнер, предприемач – това са само част от ролите ѝ в живота. Неукротима, дива, непокорна – жена в пълния смисъл на тази дума, тя не спира да ни изненадва с енергията, позитивизма и красотата, която излъчва.

Госпожа Афлек скоро навърши 53 години, но едва ли някой може да ѝ даде повече от 35. Бившият ѝ годеник Алекс Родригез наскоро я нарече в интервю „Най-талантливият човек, когото познавам“. За никого не е тайна, че Дженифър е работохолик-перфекционист, който държи да изпипва всичко до най-малкия детайл. Тази взискателност тя пренася и върху начина, по който изглежда. Ген, безкрайни часове във фитнес залата, танци или магия? Всички се питаме на какво Дженифър Лопес-Афлек дължи безупречния си вид и младостта. Правим бързо проучване и ето какво откриваме, че споделя латино фурията:

Основното ѝ питие е... водата

Питате ме какво пия? Отговорът е: вода, вода и пак вода“. Това споделя актрисата в интервю за известен телевизионен водещ. Тайната на еластичната кожа, лъскавата коса и сияйния тен е толкова проста – добрата хидратация. Тя ще накара организма ви да се прероди! Няма точна формула за правилното количество вода – тук важи максимата: „Колкото повече, толкова повече“. Два, три или четири литра – наслаждавайте се на тази полезна напитка, която ще ви накара да се чувствате млади и жизнени, а освен това ще потисне глада и ще ви накара да се чувствате сити за по-дълго време.

Винаги имайте нещо за хапване в дамската чанта

На всички ни се е случвало – изпитваме глад, но вместо да го задоволим, даваме предимство на работните задачи. Времето минава и неусетно наближава часът за вечеря – тогава се нахвърляме като зверове на каквато храна ни се изпречи на пътя... За да предотвратим тази ситуация, можем да вземем пример от г-жа Афлек – тя споделя, че винаги има нещо здравословно и вкусно в дамската си чанта – например – протеиново блокче или пакет ядки. Ако похапвате между храненията нещо подобно, това ще ви спаси от усещането за „кучешки глад“ по-късно вечерта.

Най-добрият приятел на кожата е слънцезащитата!

Неведнъж Дженифър Лопес е споделяла, че още като по-млада е разбрала за вредата на слънцето върху кожата и именно затова тя избягва слънчевите бани. Ако пък реши все пак да се порадва на времето навън – прави го като преди това е нанесла обилно слънцезащитен продукт. По този начин тя запазва еластичността и красотата не само на кожата, но и на косата си.

Алкохолът е табу

Латината не консумира алкохол под никаква форма и няма повод, който би я накарал да прекрачи това свое правило.„ Когато бях малка, майка ми казваше – „Който пие или се дрогира – умира“ – ето защо аз никога не започнах да употребявам нито едното, нито другото“. Независимо дали е на парти по случай рождения си ден или пък поводът е пускането на нова модна линия – г-жа Афлек никога не е забелязвана дори да отпива от чаша с алкохолна напитка.

Дженифър не приема кофеин под никаква форма

Кафето и кофеиновите напитки наистина изсушават кожата прекалено много“ – това споделя певицата. Тя не пие кафе или каквито и да било енергийни напитки, тъй като смята, че те дехидратират и ни карат да изглеждаме по-стари, придавайки на кожата ни повехнал вид. Кои сме ние, че да спорим с това ѝ мнение?!

Сънят е една от тайните за красотата ѝ

Дженифър Лопес не крие, че винаги се опитва да спи достатъчно – поне осем-девет часа. По този начин тя се зарежда за изтощителните участия. „Хубавият и качествен сън ми помага да балансирам щурия си режим“, споделя певицата.

Тайната на перфектното ѝ тяло?

Всички се питаме на какво се дължи свежестта и младостта, които Лопес излъчва. Безкрайни тренировки във фитнес залата? Не! „Никога не правя едно и също. Когато говорим за тренировки, тайната е в разнообразието.“ Един от нейните треньори споделя: „Смесваме кардио, упражнения за цяло тяло, както и за долната част – те са много, много натоварващи. Но тя се отнася към тях много сериозно.“ Друг фитнес експерт, на когото тя се доверява споделя, че тя тренира 4-5 пъти в седмицата, около час. Освен специалните тренировки в зала и вкъщи, друга важна част от грижата за нейното тяло са танците. „Понякога танцувам по 7-8 часа на ден, но когато го правя, забравям за времето и не приемам танците като част от тренировъчния ми режим“, казва Дженифър Лопес-Афлек.

Снимки: Getty images.

Коментирай