В живота ни винаги има нещо старо и застояло, което трябва да бъде разчистено – стари вещи и дрехи, ненужни предмети, за които смятаме, че може да ни потрябват в даден момент и т. н. Хората, лошите спомени, също са нещо, което е добре да ревизираме от време на време, защото също като ненужните дрехи и предмети, те също блокират потока на положителната енергия към нас. Как да разберем дали е настъпил момент за разчистване, промяна, движение напред?

Ето 13 знака.

1. Ако хората и ситуациите около вас създават усещане за усилие и изтощение, а не за щастие и удовлетворение, време е да промените нещо.

2. Ако в последно време сякаш сте изгубили усещането за радост и удовлетворение от това, което някога сте обичали да правите, може би е време да разчистите живота си от това, което ви задържа и да продължите напред.

Камъни за късмет според личното число

3. Често ли се връщате към минали негативни събития, хора от миналото ви, които са ви наранили? Определено е време за ново начало.

4. Много пъти симулираме положително разположение и се преструваме, че всичко е наред. Трябва да спрем да правим това, да се изправим срещу заблудите, в които живеем и да продължим напред. Понякога самите ние поддържаме фалшива реалност, само защото ни е страх да погледнем истината в очите. Пример – несподелена любов.

Как да разберете дали сте емоционално интелигентна личност?

5. В случай, че се страхувате да направите промени в живота си, трябва да се задоволите с текущото си състояние. Това обаче невинаги помага да преодолеем страховете, за да продължим напред.

6. По някакъв начин не се чувствате свободни да сбъдвате целите си, да се движите напред. Това може да се дължи на ограничения, които вие сами си поставяте, манипулативни личности край вас, като цяло токсична среда, в която се намирате. Е, ако е така, време е за промяна.

7. Ако има работа, човек, ситуация, които ви карат да сте постоянно тъжни, които са повлияли негативно на живота ви, време е да продължите напред.

20 малки стъпки, с които да се погрижите за себе си

8. В случай, че сте изправени пред скука, негодувание и самодоволство, трябва да сте в състояние да направите промяната бързо. Или поне да предприемете първи стъпки в тази посока.

9. Имате притеснения свързани с миналото и бъдещето ви. Важно е да живеем в настоящето и тази промяна е много необходима. Негативните мисли за миналото и пораженческите очаквания за бъдещето могат да провалят добрите ви планове.

10. Ако в последните няколко месеца ви е скучно, постоянно се оплаквате за всичко, време е за промяна.

Още по темата

11. Ако вашите установени модели на мислене ви карат да бъдете негативни, определено има смисъл да направите положителна промяна в близко бъдеще.

12. В случай, че една връзка ви кара да се чувствате изолирани от другите, от вашите любими занимания, идеи за развитие, няма смисъл да стоите повече в компанията на грешните хора.

13. Ако по-често пренебрегвате себе си и нуждите си за сметка на семейството, работата, приятели, партньор във връзката, помислете дали е време за промяна и не я отлагайте.

Снимка: iStock