Здраве и красота

20 малки стъпки, с които да се погрижите за себе си

Всеки ден, за повече щастие

22.03.2022г. / 12 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сме потънали в динамиката на живота, лесно забравяме за себе си. В живота си всеки има мигове, в които прави равносметки, мисли за миналото, за изпуснатите възможности. Винаги е по-добре да насочим вниманието и енергията върху настоящето си. Вярваме, че ако нещо грандиозно ни се случи, то тогава ще сме много щастливи. Не, щастието се крие в малките неща, които правим за себе си всеки ден.

Ето ви 20 лесни идеи за това как да се грижите за себе си по-добре.

1. Научете се да казвате „не“. Колко често се съгласявате с неща, за да не стават конфликти, неглижирайки по този начин себе си?

2. Направете себе си приоритет. Не спирайте да се раздавате на другите, но осъзнайте, че ако вие не сте добре няма да сте ефективни за близките ви.

Защо привличате токсични хора в живота си

3. Бъдете мили към себе си. Обърнете внимание на начина, по който говорите със себе си и за себе си, когато говорите с другите.

4. Научете се щастието ви да не зависи от другите. Така ще сте независими.

5. Простете на тези, които са ви наранили (без да им казвате), както и на себе си, за да продължите напред спокойни и щастливи.

6. Продължавайте да се развивате, да учите нови неща, защото малките промени водят до големи резултати.

11 неща, с които отблъсквате хората от себе си

7. Търсете красотата в малките неща всеки ден.

8. Намирайте време да правите нещата, които обичате.

9. Научете се да празнувате вашите успехи и победи, дори да са малки.

10. Напуснете токсичните връзки, без значение дали те са любовни, с приятел, с роднини.

11. Отнасяйте се добре към тялото си. Това означава да му осигурявате достатъчно почивка, повече полезни храни, по-малко захар, колбаси, сол, стрес, повече спорт.

4 врати показват защо не можете да постигнете желаното

12. Спрете да чакате. Ако чакате перфектния момент или възможността да дойде, може да прекарате остатъка от живота си в чакане.

13. Давайте си повече любов.

14. Почистете дома си от всичко ненужно. Все има нещо, което вече не ви е необходимо. Разчистването на старото отваря пътя на положителната енергия.

15. Когато се почувствате стресирани, водата е вашата антистрес терапия – вземете душ, подръжте ръцете си под течаща вода, наплискайте лицето си.

16. Носете чисти дрехи, които ухаят хубаво и са в свежи цветове, които ще ви заредят с повече енергия и добро настроение.

Свързани статии

17. Запалете си пало санто. Повече за него може да прочетете тук.

18. Помислете дали скоро не сте научили от приятел или социалните мрежи за ново място – пекарна, кафене, ресторантче. Може би ще искате да ги посетите.

19. Купете си нещо малко, дори това да е нова маска за лице, която не сте пробвали.

20. Кога бе последният път, когато бяхте на театър, концерт, изложба, кино? Дори и да е било вчера, организирайте си следващото подобно мероприятие.

Коментирай