Свободно време

Защо приятелствата се разпадат?

Вече нямате споделени интереси

13.09.2022г. / 09 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

През целия си живот срещаме различни хора, с някои от тях създаваме приятелства. Приятелствата, също като хората, са различни. Времето и ситуациите изпитват човек, а също и взаимоотношенията помежду им.

Има такива, които са приятели до края на живота си. Силни връзки, в които хората могат да се разбират само с поглед и не биха се предали. Но има приятелства с различна продължителност, които в крайна сметка се разпадат.

Защо?

Хората се променят, приятелствата също

Това е една от водещите причини за това някои приятелства да се разпадат дори след 15-20 години. Дори и да сте се разбирали с въпросния човек, всеки от вас е израснал като личност, преживели сте промени в живота, пътищата ви се разминават. Ако животите ви са драстично различни, вече няма какво да ви свързва.

Всеки е губил приятел, защото се е променил като човек, има отговорности в живота. Това донякъде ни отдалечава и от поддържането на връзка през годините. Раздялата с приятел не е задължително да се е случила след конфликт, често дори такъв няма.

13 знака, че е време да продължите напред

Вече нямате споделени интереси

В ученическите и младежки години създаваме своите приятелства въз основа и на общи интереси. Това дори може да се окажат в даден етап от живота ни нашите най-близки приятели. Но когато споделените интереси, хобита изчезнат, приятелството също може да се разпадне. То губи смисъл, ако с този човек не ви свързва нещо друго. Когато нямате допирни точки и общи интереси, вие губите внимание един към друг. Може да се срещате от време на време на кафе, но това вече ще бъде ваш добър познат, а не приятел.

Токсични навици, които крадат положителната ни енергия

Вашето е било просто случайно приятелство

Всички имаме онези приятели, които не бихме считали за такива, ако те не се окажат приятели на нашите приятели, колеги, роднини или се окажат наш нов колега в работата, университета. В повечето случай такива случайни приятелства са с хора, които преминават през живота ни. Наричаме ги приятели, защото ги виждаме всеки ден или пък понякога излизаме да се забавляваме заедно.

Връзката с тях обикновено не е особено силна, но пък може да се окажат в някакъв етап от живота ви достатъчно надеждни по даден въпрос, за който ви трябва съдействието им. Но когато обстоятелствата, които са ви събрали, изчезват, изчезва и приятелството ви. Ако спрете да работите заедно например, вероятно ще спрете да поддържате взаимоотношения.

20 лесни стъпки за щастлив живот

Намирате се на голямо разстояние един от друг

В наши дни да живееш далеч от някого не би трябвало да бъде проблем да бъдете приятели. Но приятелството не е само да можеш да говориш с някого по телефона или да общувате чрез социалните мрежи. Важно е да можете да правите неща заедно.

Свързани статии

Разстоянията, особено ако има и разлика в часовата зона, в даден момент ще направят общуването ви по-сложно. Също така в някои случаи вие смятате, че може да им отидете на гости или разчитате да ви донесат нещо малко, което сте поръчали, а да се окаже, че отсрещната страна внезапно спира да бъде толкова отзивчива.

Предателство

Предателството е нещо, което за съжаление се случва твърде често в приятелствата, дори в тези, които са започнали в детските ни години. Може да се опитате да оправите нещата, да простите, ако приятел ви е предал, но връзката никога няма да бъде същата. Хората винаги ще грешат, но интригата е въпрос на избор, тя е предателство.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Abonimen ( преди 1 година )
A pricinata e ce pari nema u nemame dalavera pri mbigo priyatelsva 99 pr
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Abonimen ( преди 1 година )
Zagatka ili prosto vapros kato parvo sami si odgovorim na tozi vapros ste razberem razbira se nema bezgresni
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време