Свободно време

Пълнолуние в Овен на 9 октомври – време е да направим стъпки напред

Почти буквално, без метафора

09.10.2022г. / 11 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В първата седмица на октомври ни очаква пълнолуние в огнения знак Овен. То ще се случи на 9.10.2022 г. Енергията на това пълнолуние е непостоянна, но е и такава, че може да ни накара да стигнем до края на нашите граници. Ще осъзнаем, че не можем да продължим по начина, по който сме се движили през живота до този момент.

Но Хирон (астероид, кръстен на мъдър кентавър от древногръцката митология) се обединява с пълнолунието в Овен и това ще ни помогне да получим определено изцеление, приемане, пускане на нещо определено, прошка, което ни отваря към възможностите, които тези състояния могат да създадат.

Любовен хороскоп за октомври

Хирон е известен като „ранения лечител“, защото се е „научил“ да намира сила, мъдрост и да използва дарбите, които могат да дойдат от неговите рани.

Хирон е приел, че някои рани просто са твърде дълбоки, за да го напуснат. Той е приел, че някои рани може би просто са написани в звездите. Но вместо това той ги е взел и ги е използвал като сила за собственото си пробуждане.

Това, което Хирон иска да ни напомни е, че въпреки че може да сме потиснати от скръб, тъжни, самотни, депресирани или болни, дори ако сме били наранявани отново и отново, ние все още можем да водим щастлив живот. Сега по време на пълнолунието в Овен, Хирон е ретрограден в този знак. Той ще засили огнената енергия, която може би чувстваме, ще извади неща от миналото, които трябва да бъдат разрешени.

Женски хороскоп за октомври

Възможно е да се чувстваме така, сякаш сме достигнали своя лимит. Сега ще решим дали да продължим напред, да простим, а това ще доведе и до усещане за облекчаване.

Според западни астролози, когато имаме такава силна енергия, трябва да я насочим към движение, да се преместим, а не да стоим на едно и също място. Стъпката напред, движението не са метафорични, а директни и това разбира се може да става стъпка по стъпка. Чрез спорт, промяна към по-здравословен начин на живот, надграждане на умения и т. н.

Таро карти за октомври за всяка зодия

Венера, планетата на любовта, красотата, парите и взаимоотношенията, също е много активна по време на това пълнолуние.

Ще подлагаме на ревизия много от взаимоотношенията си, особено онези, които са ни правили нещастни по някакъв начин.

Пълнолунието в Овен е последното преди началото на сезона на затъмненията. Ако има някаква заплетена ситуация може да се наложи да изчакаме до следващия месец, за да видим как ще се развие тя.

Снимка: iStock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )