Свободно време

Как се тълкуват сънищата с вода?

Кога за последен път сънувахте вода

07.10.2022г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сънищата винаги са имали мистична страна, но в много случаи те ни дават ясни послания. Тълкуването на сънища датира от векове. Нашето подсъзнание винаги разкрива скрити за нас неща. Сънували ли сте някога вода? Водата, като символ, често е представяне на несъзнаваното. Течащите води, подобно на реките, могат да представляват несъзнателния поток на живота. Водата пречиства, обновява, носи щастие, когато е бистра и чиста. Но сънищата с нея могат да бъдат различни. Вижте тълкуванието на някои от тях.

Кои сънища носят щастие?

Ако сънувате, че сте потопени във вода – Това може да означава, че наяве се чувствате съкрушени. Ако сте потопени във вода и не можете да дишате, това представлява желание за сигурност. Сънищата за потапяне във вода по време на плуване може да са знак, че се чувствате сякаш не можете да излезете от ситуация, въпреки че се опитвате. Когато сънувате подобен сън, е добре да определите емоциите си. Запитайте се какво ви кара да се чувствате по този начин.

Ако сънувате вълни във водата – Този сън символизира вашето голямо безпокойство за нещо в живота ви, без значение дали се отнася до работа или личен живот.

Ако плувате в съня си – Тълкува се като сън, който ви показва, че наяве се опитвате да се освободите от нещо. Но сънят може да означава, че трябва да се откажете от миналото, за да продължите напред.

Какво означава, ако сънувате, че се омъжвате?

Плуването е един от най-често срещаните сюжети за сънища. Когато сънуваме, че плуваме, важно е да вземем предвид обстановката на съня – море или басейн. Бистри ли са водите или са мътни, може би зелени. Нагласата и чувството, свързани с плуването в съня, представляват връзката на сънуващия с несъзнаваното. Сънят може да е кошмарен и сънуващият да се страхува да не се удави или да е изпълнен с удивление от красотата на обстановката и водата, дълбините ѝ. Бистрата, красива и спокойна вода, символизира успех в живота, докато мътната вода може да подсказва за проблеми наяве.

7 неща, които пречат да постигнете щастие

Как се тълкува сънят, в който виждаме басейн – Това представлява желанието ни да влезем в контакт с вътрешното си Аз, а водата, особено ако е чиста, означава, че сме в хармония.

Ако сънуваме, че се гмуркаме във вода – Това може да е индикация, че искаме да изберем по-рисковано поведение, за да освободим гнева си, но все пак чувстваме, че човек или ситуация ни дърпа надолу.

Свързани статии

Как се тълкува сънят, в който има разлята вода – Разливането на вода насън може да покаже скрит ентусиазъм към някого, както и да покаже, че изборът, който правим сега, ще доведе до положителни резултати. Без значение за какво става въпрос, ние можем да постигнем успех.

Ако сънувате удавяне – Този сън се тълкува, че наяве, човек изпитва съкрушение, има емоционална тежест. Но това е и сън, който подсказва, че се нуждаем от обновяване и от това да преодолеем стресови фактори и страхове.

Ако сънувате наводнение – Този сън се тълкува, че наяве сънуващият има твърде много стрес, разочарования, обстоятелства, които са извън неговия контрол, и които му носят изтощение и страдание.

Коментирай