Свободно време

„Малка книга на тибетските ритуали“ от Джуди Цуай

Древни практики за укрепване на ума, тялото и духа

13.10.2022г. / 07 24ч.
Михаела Лазарова
Корица: „ХЕРМЕС“

Корица: „ХЕРМЕС“

За книгата

Този наръчник е за всеки, който има интерес към древните практики и мъдрост и желае да ги интегрира в забързаното си ежедневие, за да постигне вътрешен баланс. Тук са описани традиционни тибетски ритуали за физическо и ментално здраве, като основният фокус е върху комплекса Петте тибетски ритуала, които са представени в техния популярен вариант и в по-съвременните им модификации. Наред с това са включени дихателни и медитативни упражнения от хималайския будизъм, които понижават нивата на стрес и повишават жизнената енергия.

За да придобием по-пълна представа за същността на тибетската култура и философия, авторката ни запознава накратко с принципите на нейната медицина, астрология, видове йога, учение за чакрите и енергийните потоци. Основната концепция за холистично разбиране за човека и света отваря съзнанието за вековната мъдрост и позволява изцеление на всички нива.

За автора

Джуди Цуай е автор на книги, лектор и водещ на подкаст.

Джуди притежава две бакалавърски степени от университета „Бъркли“ – по английски език и по масови комуникации. Тя е преподавател по йога, рейки мастър и създател на практики по осъзнатост.

Най-голямото ѝ приключение – освен че обикаля света с кемпер, е изграждането на вълшебен живот заедно с дъщеря си Уайлдър Лав в слънчева Калифорния. Може да проследите вдъхновяващите ѝ пътувания на сайта www.wildheartedwords.com.

Очаквайте на 18 октомври!

  • Обем: 192 стр.
  • Корична цена: 14,95 лв.
  • ISBN: 978-954-26-2197-3
  • Превод: Евелина Андонова
  • Издателска къща „Хермес“ ООД

 

Коментирай
Свободно време