Свободно време

Как да организираме перфектната есенна семейна разходка?

Възползвайте се от последните топли есенни дни със Samsung Galaxy Z Flip4

24.10.2022г. / 10 55ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Есента напредва с пълни сили, но прогнозите сочат, че оставащите две седмици на октомври ще бъдат топли. А това означава, че ще имаме шанс да се насладим на последните по-топли дни от годината навън, защо не и със семейна разходка сред природата. Имаме късмета България да разполага с прекрасни планински места, където да прекарваме приятно времето си.

Но дори и разходка до най-близката до нас екопътека или планинска местност изисква да сме добре подготвени, особено ако отиваме с деца. Ако не сте от хората, които често ходят на преходи, вероятно имате нужда от повече подготовка, но дори и да сте, задължително трябва „да си напишете домашното“ предварително, за да няма неприятни изненади.

За щастие днес имаме цялата необходима информация подръка, благодарение на надеждните устройства и технологиите, които използваме ежедневно. Новият Galaxy Z Flip4 на Samsung например е смартфон, който спокойно можем да наречем помощник във всяка ситуация, особено когато планирате нещата в движение.

На първо място смартфонът е достатъчно компактен и се сгъва като мида, което го прави удобен за носене в джоба. В сгънато положение той е с размери 84.9 x 71.9 x 15.9-17.1, а теглото му е едва 187 грама. Така той е на една ръка разстояние, независимо дали ви трябва, за да проверите нещо, да снимате или да се обадите на някого. Устройството има по-тънка панта, с което Samsung показва, че не спира да оптимизира смартфоните си. С конкретния модел тя търси ефекта на нещо компактно, което в разгънато положение да има размерите на нормален телефон.

Правило номер едно в планината е наистина да сте добре подготвени, но понякога това е трудно, когато графикът ви е препълнен и ви се налага да съобразявате всичко между купищата задачи. За да улесни всички тези процеси, Samsung си партнира с Google, предлагайки ни по-добро потребителско изживяване и по-лесно изпълнение на различни задачи.

Например в Google Calendar много бързо можете да се ориентирате кой ден сте свободни и колко време имате за подготовка. Новият 1,9-инчов външен екран на Galaxy Z Flip4 пък позволява по-лесно управление на приложенията и на различните функционалности, без да се налага винаги да разгъвате устройството.

Ако сте решили да отидете на място с преспиване, може би е добра идея да използвате Google Maps, за да огледате района, да видите къде има хотели, хижи или къщи за гости. Приложението дава възможност да проверите и как са оценени въпросните места, включително и какви отзиви са дали други посетители преди вас. По същия начин можете да откриете различни развлечения за децата, места за обяд или вечеря, както и интересни места по маршрута.

Когато сте на разходка, вие също можете да дадете своята оценка и да допринесете със собствена обратна връзка за всичко, което сте посетили. А ако се натъкнете на място, растение или местност, която не познавате, винаги можете да използвате услугата Google Lens, която с едно пускане на камерата и насочването ѝ към конкретния обект ще ви даде повече подробности за него. По този начин няма да изпуснете нищо любопитно или важно, а децата могат да научат много за заобикалящата ги среда, за различните растения и животни в планината.

Разбира се, ако времето е прекрасно и пада приятна светлина, ще искате да използвате момента за заснемане на семейни кадри. На гърба на Galaxy Z Flip4 ще откриете 12MP ултраширокоъгълна камера и 12MP широкоъгълна, като основната камера поддържа 10 пъти дигитално приближение. Отпред пък има 10MP селфи камера. В планината със сигурност ще искате да си направите по-нестандартни кадри или такива, които включват всички от семейството. Благодарение на иновацията FlexCam, както снимките, така и видеото, заснети с Galaxy Z Flip4, могат да бъдат направени по-ефектно, което ще ви даде възможност да развихрите въображението си. Идеята е, че телефонът може да бъде позициониран под всевъзможни ъгли, така че да бъдат обхванати различни гледни точки и да снимате без ръце. FlexCam се активира изключително лесно – само с поставянето на телефона частично сгънат.

Оптимизираната функция Quick Shot също може да ви свърши чудесна работа – за заснемане на висококачествени селфита директно през външния екран, като за целта се използва основната камера. Освен това можете лесно да продължите да снимате, без да е нужно да държите телефона, като просто превключите във Flex режим.

Но освен достатъчно добри камери, телефонът ни трябва да има и издръжлива батерия, ако искаме да го използваме в планината. В случая става дума за такава с капацитет 3700 mAh, а функцията 25W супербързо зареждане дава възможност за получаване на до 50% заряд само за половин час. Galaxy Z Flip4 поддържа 5G връзка, а в сърцето му стои чипсет Snapdragon 8+ Gen 1.

Оборудвани с всичко това, опаковано в красивото тяло на смартфона, ще бъдете наистина подготвени за следващото голямо семейно приключение сред природата. Истината е, че дори когато сте на планина, имате нужда от надежден телефон, който да запечата любимите ви моменти, но и да разполага с достатъчно добър хардуер и софтуер, за да ви помага във всяка ситуация.

Автор: Елена Кирилова.

Снимки: Samsung.

Коментирай