Свободно време

Как да позирате правилно, за да изглеждате винаги добре на снимки

Обърнете внимание на брадичката и шията

11.11.2022г. / 09 33ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

На всички ни се е случвало – излизаме с приятелки, постарали сме се доста, за да изглеждаме добре и нямаме търпение да се снимаме и публикуваме кадрите в социалните мрежи. След известно време, поглеждайки снимката, сме почти ужасени от резултата. Наистина ли изглеждаме така? Не, разбира се! Най-вероятно просто сте застанали по неподходящ начин.

В ерата на инфлуенсърите сме свидетели как човек може буквално да не прилича на себе си, позирайки по правилния начин. Ъгълът, светлината, позата – всичко това е от огромно значение. Вземете пример от известните личности – заставайки на червения килим, те отлично владеят изкуството на позирането. Искате ли и вие да разберете как да заставате правилно, за да изглеждате добре на снимки? Ето няколко трика, които ще ви помогнат за това:

Избягвайте да се снимате с дебели дрехи

Ако знаете, че ви предстои ден, в който ще се снимате интензивно – да речем, че сте на екскурзия, помислете предварително какво ще облечете. Ако сте с дебела връхна дреха или пък овърсайз палто, преди снимки можете да го свалите. Отдолу облечете прилепнала блуза, която подчертава силуета ви. Този трик ще ви помогне да изглеждате по-слаба и стройна.

Поставете ръце на талията

Ако попаднете на официално събитие, за което сте избрали да облечете широка рокля, можете да прикриете тази лека ваша грешка, поставяйки ръце на талията. Така визуално дефинирате тази област от тялото, подчертавайки я. Позата на ръцете ще замести колана. Много известни дами правят това, когато ги снимат.

Не заставайте със скръстени ръце

Ако се чудите какво да правите с ръцете си по време на снимки, ето един трик: не ги кръстосвайте пред гърдите. На езика на тялото тази поза означава, че се заключвате и блокирате за другите. Вместо това можете да ги оставите да следват дължината на тялото ви, поставяйки ги небрежно на бедрата или пък да поставите едната ръка на талията.

Обърнете внимание на шията и брадичката

Ако имате двойна брадичка, винаги обръщайте специално внимание на позицията на врата. Не се снимайте, гледайки надолу. Вместо това – леко повдигнете брадичката нагоре и се опитайте да я издадете напред. Постарайте се шията винаги да е издължена. Отпуснете раменете спокойно, това ще създаде впечатление, че сте отпуснати, спокойни и уверени в себе си.

Ако искате да удължите визуално врата си

Ако се притеснявате, че не притежавате лебедова шия, можете да използвате следния трик – носете блуза с V-образно деколте. То ще удължи визуално горната част на тялото, правейки врата ви да изглежда по-дълъг. В този ред на мисли, ако страдате от подобен „недостатък“, избягвайте да носите поло, особено ако знаете, че ви предстоят снимки. Този тип блуза ще скъси още повече врата ви.

Как да изглеждате по-висока и по-слаба

Независимо колко килограма тежите и колко сте висока, със сигурност искате да изглеждате по-висока и по-слаба. Можете да постигнете това по следния начин – леко завъртете тялото под ъгъл, а единия крак поставете пред другия. Така ще издължите силуета, ще изглеждате по-елегантна и ще увеличите визуално височината си. Можете с едната ръка леко да докоснете брадичката, врата или косата си, а другата да поставите на талията.

Как да заставате на групови снимки?

Ако искате да прикриете няколкото килограма в повече, позирайки на снимки, можете да застанете леко зад другите на снимката. Завъртете тялото леко настрани, а ръката поставете на бедрото си. Ако застанете най-отпред, ще изглеждате по-едра.

Коментирай