Свободно време

„Добра година“ – 150 причини да обичаме храната

Втората кулинарна книга на Десислава Георгиева и Стоян Георгиев съдържа близо 150 рецепти

14.11.2022г. / 17 01ч.
Мария Дуковска
Снимки: Стоян Георгиев.

Снимки: Стоян Георгиев.

Година по-късно след успеха на дебютната им кулинарна книга „Готви умно“ творческият тандем Десислава Георгиева и Стоян Георгиев са готови с ново приказно издание, което да радва любителите на вкусната и красиво приготвена храна.

Добра година“ е името на втората книга на фууд стилиста и готвач Десислава Георгиева и кулинарния фотограф и готвач Стоян Георгиев, и събира близо 150 разнообразни рецепти, вдъхновени от качествените сезонни продукти с техните характер и особености. Според авторите „Добра година“ е плод на желанието им да създадат готварска книга, в която да обхванат всички сезони.

Десислава Георгиева и Стоян Георгиев.

Изданието е богато илюстрирано с професионални фотографии, които демонстрират уменията на авторите в областта на кулинарния стайлинг и фотография.

Защо се спират на името „Добра година“?

Защото свързват този израз с плодородието и добрата реколта, с това да посадиш нещо, да го отгледаш и обереш, а след това да го приготвиш и съхраниш по най-добрия начин, споделят в книгата си Деси и Стоян.

Любопитен е методът, по който работят Деси и Стоян Георгиеви. Преди да бъде записана, всяка от рецептите в „Добра година“ е многократно приготвяна и усъвършенствана в тяхното кулинарно студио. Всяка от фотографиите към рецептите запечатва действително сготвено, според рецептата във финалния ѝ вид, и след това дегустирано ястие (готвене-фотография-дегустация).

В резултат, с „Добра година“, любителите на кулинарията имат досег до рядко срещана комбинация от кулинарно познание и естетика.

Както и в предната им книга, Деси и Стоян тук отново са отделили внимание и на хората, които не консумират месо или предпочитат безмесни ястия, и са представили прекрасни предложения за вегетариански блюда.

Свързани статии

Рецептите в книгата са описани изключително достъпно и са възможни за изпълнение от любители готвачи, които нямат специални кулинарни умения или опит. „Добра година“ е идеално допълнение към всяка домашна библиотека, тъй като дава възможност да разнообразим семейното меню, без да се притесняваме, че рецептата е твърде сложна. Разбира се, това не означава, че в книгата не са представени и по-трудни рецепти за изпълнение, с разнообразни техники, но подробното им описание стъпка по стъпка ги прави напълно реалистични, дори и за хора без много опит в кухнята.

Важно е единствено желанието да приготвим и опитаме вкусна храна със сезонни продукти, и следвайки съветите на Деси и Стоян, изпълнението може да ни доведе до наш собствен кулинарен шедьовър.

За улеснение на всички, които си закупят книгата, авторите дават възможност читателите да научат повече информация за уредите и продуктите, които са използвани за приготвянето на рецептите.

Снимките отново са дело на Стоян Георгиев, който освен готвач е и кулинарен фотограф. Фотографиите са великолепни, с наситени цветове, които изкушават, дори само при разлистване на страниците.

В духа на предстоящите коледни и новогодишни празници „Добра година“ ще е чудесен подарък, с който да зарадвате близки и приятели. Нека любимите ви хора започнат новата година с една изключително богата на вкусове и цветове книга, която ще им даде много идеи за кулинарни вълшебства през следващите 365 дни.

* “Добра година“ може да бъде поръчана с безплатна доставка оттук: https://bit.ly/3Qafj6u.

Снимки: архив Десислава Георгиева и Стоян Георгиев.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )
mnogo otdavna dori idei ne polzvam za gotvene. pravia vsi4ko po nai- semlia na4in , sezonno i pestelivo na razhodi . v estestven vid . i vkusnoo i zdravoslovno.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар