Свободно време

Меркурий в Козирог – полагаме основите на успеха

Комуникацията може да се влоши

07.12.2022г. / 17 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 6 декември планетата на комуникацията Меркурий влезе в знака на зодия Козирог. Тук тя ще се задържи до 11 февруари 2023 г. Ако имаме мечта, цел, която сме планирали, този транзит определено ще ни помогне.

Козирогът е знак, който не бърза, той е стабилен, бавен, но ориентиран към целта. Меркурий в Козирог насочва енергията ни към изпълними елементи за действие. Той ни насочва в конкретната посока. Нашите цели изведнъж се чувстват осезаеми.

В периода от 29 декември 2022 г. до 18 януари 2023 г. Меркурий ще бъде и ретрограден в Козирог. Тогава е възможно да имаме проблеми с технологии, усложнения при пътуване, пропуснати подробности, до обърквания в комуникацията с другите хора.

Въпреки това, Меркурий ни носи и подаръци. Това е възможност да прегледаме живота си, да нанесем корекции там, където е необходимо. Отиващата си 2022 година също започна с ретрограден Меркурий в Козирог. Помислете за това време, за да добиете представа за темите, които може да напомнят за себе си сега.

Въпреки че последният ретрограден Меркурий за 2022 година започва на 22 декември, неговата енергия ще се усети около 12 декември. Козирогът е управляван от Сатурн, а той изисква дисциплина. Принципите на наградата и наказанието се следват от Козирозите като цяло.

Следователно, ретроградността на Меркурий в този знак може да означава, че плановете за пътуване или парти на (особено на Козирога) може да не се осъществят, което може да е досадно за повечето от зодиакалните знаци. Също така е вероятно правомощията ви за вземане на решения да бъдат нарушени. Така че, ако плановете ви за пътуване се отменят многократно или сте жертва на неразбирателство в семейството и работата, знаете кого да обвините – ретроградния Меркурий.

Както споменахме, Меркурий управлява комуникацията и енергията му ще бъде интензивна. Но от друга страна, това ще ни помогне да изчистим кармичния си дълг и да продължим напред в живота без емоционален багаж.

Козирогът се стреми към ефективност и успех. Докато Меркурий е в този зодиакален знак, ще сме вдъхновени да мислим и действаме по начини, които ще ни помогнат да постигнем целите си. Влиянието на Козирога избистря мислите ни, помагайки ни да усъвършенстваме най-важните и ползотворни идеи. Също така можем да бъдем по-директни в комуникацията си по време на този транзит, затова е важно да внимаваме с думите.

Козирогът е наясно с йерархиите, което означава, че разговорът може да стане повече контролиращ, отколкото конструктивен.

Също така, ако не сме доволни от посоката, в която се движим, можем да преразгледаме плановете или пътищата, към които сме били насочили енергията си, за да видим дали има смисъл да продължаваме да я влагаме.

Снимка: iStock

Коментирай
Свободно време