Свободно време

Юпитер влиза в Овен на 20 декември – Прегръщаме успеха и развитието

За какво обаче трябва да внимаваме

19.12.2022г. / 16 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 20 декември 2022 г. Юпитер влиза в знака на Овен и ще остане там до 16 май 2023 г. Юпитер е известен като планетата на късмета, възможностите, разширяването. Той ни помага да надградим нашия опит, знания. Юпитер представлява оптимизъм, растеж, щедрост и изобилие. До 20 декември той бе в знака на Риби и ни помогна да разширим своите духовност и състрадание. Да обърнем внимание на милосърдието, нежността и съпричастността.

Тест: Кое новогодишно желание ще ви се сбъдне?

Сега, когато прави транзит в Овен, ще можем да разширим смелостта си и предприемчивостта си. Юпитер в Овен ни насърчава да вярваме в себе си и да създадем собствените си възможности. Овенът е огнен знак и ако нашите вярвания се разминават с тези на другите по време на този транзит, е възможно да го приемем твърде лично.

Създаваме свои собствени възможности и сме най-добри, когато мислим широко, поемаме пресметнати рискове и показваме увереност. Когато Юпитер премине в някои от огнените знаци в зодиака, той ни учи да прегърнем своето Аз, да вярваме в него, за да растем и да се развиваме.

Сега късметът е с нас, ако решим да поемем лидерство, да сме инициативни, да демонстрираме вдъхновение, ентусиазъм и смелост. Вярата в самите нас може да доведе до положителни обстоятелства и късмет.

5 зодии, които ще имат късмет през 2023

С Юпитер в Овен ние функционираме по най-добрия начин, когато се чувстваме свободни да бъдем себе си и да действаме независимо. Можем дори самостоятелно да стартираме по-смели идеи. Дава ни се възможност да преоткрием живота си и да продължим напред с увереност въпреки трудностите и страховете, които всеки от нас има, но които е време да оставим зад себе си.

Живеем в „сега“ и трябва бързо да улавяме възможностите, защото от нас зависи какъв ще бъде животът ни.

Предпочитаме хората да са директни и честни, а не фалшиви или сдържани. Имаме повече интерес към новото, неизследваното, иновативното и новаторското.

Празнични маникюри според зодията

Дотук всичко звучи обещаващо и прекрасно, но не съвсем. Юпитер е екстравагантна планета и може да разшири по-негативните качества на даден знак, точно както може да увеличи положителните му. Ентусиазмът на Юпитер може да ни заслепи, да загубим представа за умереност.

Сега, когато е в знака на Овен, това води до нетърпеливост. Има риск да сме твърде съсредоточени върху себе си, да сме дори по-егоистични от необходимото. Да не се поучим от минали грешки, да сме твърде уверени и да действаме прибързано. С планетата на свободата в знак, който е особено егоистичен, трябва да избягваме да прекаляваме фокусирането върху нас. Нетърпение и липса на предвидливост са още едни „опасности“, за които трябва да сме внимателни.

Снимка: iStock

Коментирай