Свободно време

Пълнолуние в Рак на 7 януари – поставяме цели, без да бързаме

Това пълнолуние съвпада с две ретроградни планети

06.01.2023г. / 10 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Новата 2023 година започва с пълнолуние на 7 януари в емоционалния, защитаващ и грижовен, но и донякъде манипулативен знак Рак. Енергията на това лунно събитие е много силна и ни напомня за нашата смелост, лоялност и желание да защитим тези, които обичаме. Може да се окаже, че трябва да упражним тези умения по някакъв начин или да си спомним, че наистина ги притежаваме.

Любовен хороскоп за януари 2023

Енергията на зодиакалния знак Рак често се описва като чувствителна, но в нея има и ярост. Благодарение на нея, ние ще можем да защитим онова, което ни е важно и обичаме. Сега в първото пълнолуние за новата година можем да си припомним какво е наистина важно за нас и за какво ни е грижа. Кое ни мотивира, защо правим това, което правим. Тези въпроси може да ни насочат към това как да внесем повече хармония в живота си.

Пълнолунието в Рак се случва, когато две планети са в ретроградно движение – Марс и Меркурий. Това означава, че напрежението може да се повиши. Възможно е също така да се чувстваме блокирани, объркани, сякаш не знаем как да продължим напред или че се движим прекалено бавно.

Таро карти за януари 2023 за всяка зодия

Ето защо сега не бива да се насилваме да взимаме решения, да търсим отговори. Вместо това е по-добре да обърнем внимание на емоциите си и да се носим по течението. Да се освободим от желанието да контролираме всичко, да не правим дългосрочни планове.

Цялата тази ретроградна енергия на планети ни насърчава да се движим бавно, да коригираме начина, по който сме мислили за нещата. Това е прекрасно време да се свържем със себе си, нуждите си, да се освободим от някои граници, да бъдем добри към себе си. Пълнолунието в Рак ни носи и растеж, осъзнаване на възможностите, които притежаваме.

Женски хороскоп за януари 2023

Интуицията ни също ще се засили по време на януарското пълнолуние.

Не бива да забравяме, че към нас идва по-добра космическа енергия за поставяне на цели, които ще можем да осъществим през 2023-а. Разбира се, няма как да не размишляваме върху изминалата 2022-а, но това ще ни бъде необходимо, само за да проправим път към това как да хармонизираме живота си. Всички неприятни емоции и събития трябва да си останат в миналото.

Коментирай