Свободно време

6 знака, че някой ви харесва според психолози

Уточнява, че е необвързан/а

24.01.2023г. / 09 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно няма човек, който да не иска да бъде харесван от другите, особено когато става въпрос за любов. Понякога обаче може да се окаже трудна задача да разберем дали човекът към когото изпитваме емоции е привлечен към нас или не. Според западни психолози има как да разгадаем това или поне отчасти. Така например, ако някой неволно ни имитира (например слага ръцете на масата като нас), това може да се приеме за знак на интерес.

Кои са другите издайнически знаци?

1. Реагира на звука на гласа ви

Според психолози това е много важен и забележим знак. Човек, който харесва друг, променя тона на гласа си според нивото на привлекателност, което чувства, казват експертите. Жените например са склонни да използват по-висок и нестабилен тон на гласа, когато се чувстват привлечени от някого. Доказано е също, че жените предпочитат по-ниските гласове на мъжете, а мъжете често ще търсят компанията на жени с висок глас, отбелязват учените.

Защо мъжете нямат трудности да скочат в нова връзка скоро след раздяла

2. Споделят лични неща за себе си

Колкото повече някой е привлечен от вас, толкова повече лични подробности ще сподели за себе си. Сред тях може да са дори недостатъци или неуспехи, но споделени по леко непринуден начин. Те също така ще се опитат да поддържат разговора, като ви питат неща за вас самите.

3. По-прикрит е относно себе си

Когато някой е труден за разгадаване, тогава процесът на съблазняване изведнъж става по-интересен и вие удвоявате усилията, за да получите това, което искате. Това, че изглеждате по-малко достъпни, кара хората да ви искат повече, смятат психолози. Но имайте предвид, че това работи само ако двете страни вече се интересуват една от друга, в противен случай това е едностранен процес. Също така, не бива да се прекалява с недостъпността, тъй като в даден момент може да стане отблъскваща за отсрещната страна.

10 причини да спрете да чакате мъж, който се среща с друга

4. Не кръстосва краката си

Езикът на тялото е много важен и винаги трябва да го имаме предвид. Обърнете внимание, особено на краката и ръцете на човека, когото харесвате. Тяхното позициониране може да разкрие дали той е привлечен от вас или не. Ако краката му не са кръстосани, това може да е сериозна индикация, че имате шанс. Също така следете за зрителния контакти от негова страна, дали дланите са обърнати към вас. Това е показател за открит език на тялото. Правилото важи както за мъжете, така и за жените.

Свързани статии

5. Уточнява, че е необвързан/а

Ако „случайно“ по време на разговор обектът на вашите желания вмъкне, че в момента не се среща с никого, обърнете внимание на това. Възможно е да има причина да споделя тази подробност за себе си. Иска да покаже своята наличност като знак за привличане към вас.

5 токсични мисли, с които е време да се разделите

6. Закача се с вас

По време на разговор той/тя вмъква някоя шега по безгрижен начин, което предизвиква смеха ви. Това определено може да е стил на флирт. Ако споделяте чувствата на човек, може и вие да отвърнете с нещо забавно, но ако закачките на човека са нещо, което не ви е забавно и ви засягат, споделете му усещанията си.

По материали от brightside.me

Коментирай