Свободно време

Слънце във Водолей на 20 януари – търсим визия за бъдещето

Период, подходящ за надграждане на уменията

20.01.2023г. / 12 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка година Слънцето прекарва около един месец в движение през всеки зодиакален знак, като това се нарича транзит. На 20 януари Слънцето влиза в знака на Водолей. Така ще се задържи до 18 февруари 2023 година. Когато има транзит на Слънцето в този зодиакален знак, нещата, управлявани от или свързани със знака Водолей, започват да стават по-значими и важни.

Водолеят се свързва със свобода, индивидуалност, интелект, независимост. Енергията му е непокорна и леко емоционално отдалечена. Подтиква да правим каквото сметнем за добре, вместо да се вписваме в рамките на обществото.

По време на този януарски транзит на Слънцето свободата придобива ново значение и ние я търсим не само за себе си, но и за другите. Сега сме насърчени да измислим иновативни решения на практически проблеми и да опитаме нещо ново и различно. Така например технологията е много свързана с Уран, тъй като Уран е управляваща планета на Водолей и често виждаме акцент върху технологичния прогрес по време на този транзит.

С Уран енергиите могат да изглеждат твърде далеч напред във времето. Както знаем, символът на Водолея е водоносецът и през това време много от нас ще искат да действат като водоносци за човечеството, споделяйки мъдрост. Ще търсим решения и на хуманитарни проблеми.

Новолуние във Водолей на 21 януари – ще мечтаем смело

Водолей е интелектуален знак, който прегръща оригиналността и свободата, индивидуалността, без да забравя, че трябва да защитава правата на всички хора.

Какво можем да направим през този почти едномесечен период на транзит на Слънцето?

Да бъдем по-емпатични, да бъдем доброволци някъде за кауза, която е важна за нас.

Цвете за късмет и щастие според китайския зодиакален знак

Да търсим уникалните качества на хората край нас. Водолеят обича книгите, знанието, затова и периодът е подходящ да закупим ново четиво, да започнем някакво обучение, което да надгради уменията ни. Можем да изразим своята индивидуалност и оригиналност с промяна в стила ни на обличане например, нова прическа, да добавим повече цвят във визията си.

Докато Слънцето е във Водолей е добре да не харчим излишно, но може да дадем дори малко от себе си, за да помогнем на беден човек или бездомно животно. Периодът е подходящ за разширяване на социалния ни кръг.

Астрологична прогноза за годината на Черния Воден Заек за всички знаци

В любовен план няма да липсват страсти, но ще бъде важно да внимаваме с емоциите и разкриването на чувствата си. Важно е да търсим партньори, чиито идеи, мисли и ценности са точно като нашите.

В работата няма да ни липсва решителност, добри идеи, можем да записваме някои от тях. Като цяло е важно да имаме визия за близкото бъдеще и това къде искаме да бъдем.

Снимка: iStock

Коментирай