Свободно време

Пълнолуние в Лъв на 5 февруари – очакват ни ярки емоции

Не бива да сме импулсивни

05.02.2023г. / 16 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 5 февруари ни очаква пълнолуние в знака на Лъв. Според западни астролози, това е един хармоничен и спокоен период, въпреки че дали ще е такъв ще зависи и от вътрешното ни настроение, от способността да се контролираме. Ако нямаме достатъчно ярки емоции, много неща могат да бъдат разклатени.

Пълнолунието в Лъв се случва, когато Слънцето е в знака на Водолей. Пълнолунията са време на кулминация, време, в което осъществяваме или завършваме онова, което е започнало на новолуние. Емоционален период за романтика, за зараждане на нещо съществено във връзките. Енергията на Луната в Лъв е творческо себеизразяване и тласък на индивидуалното его, което получаваме чрез удоволствие и романтика, докато Слънцето във Водолей управлява групата, по-безличните приятелства и обективността.

Февруарското пълнолуние ни подтиква да намерим баланс между романтиката, приятелството и изразяването на себе си. Както знаем, Лъвът е горд и изключителен индивидуалист. Той не се задоволява с малко и не може просто да е част от екипа, той трябва да изпъкне. Слънцето във Водолей, макар и индивидуалистично, цени независимостта, но и екипността. Пълнолунието ще освети точно този конфликт.

Лъвът е и знакът на любовта, креативността и забавлението, така че пълнолунията в Лъв обикновено ни канят да се забавляваме, настройват ни любовно. Може да дадем приоритет на любовните взаимоотношения, в които чувстваме душевна връзка с другия човек, но е важно да не забравяме и за любовта към себе си.

От друга страна като един истински Лъв, като една котка, може да се чувстваме малко отчаяни заради нуждата ни от внимание и похвала по време на това пълнолуние. Затова трябва да внимаваме как действаме, да не сме твърде емоционални, конфликтни. В случай, че се чувстваме несигурни по отношение на себе си, да помислим защо е така, а не да търсим външно валидиране.

Лъвът управлява нашите хобита и креативност, така че това може да е прекрасно време за завършване на творчески проект или за повече инвестиране в любимо занимание, обучение.

Пълнолунието е в квадрат с Уран в Телец и това може да предизвика бунтарската ни енергия, нетърпение и импулсивно поведение. Затова трябва да внимаваме със своите импулси, да ги овладяваме.

Какво да очакват зодиакалните знаци?

За водните знаци Рак, Скорпион и Риби, пълнолунието в Лъв ще бъде добър период, ще действат решително в любовта, работата и живота като цяло.

Въздушните знаци Водолей, Близнаци и Везни ще се чувстват доста комфортно. Нищо не може да развали доброто им настроение. Творческите им идеи са в изобилие.

Земните знаци Телец, Козирог, Дева не бива да мързелуват. Пълнолунието им носи успехи в работата, но само ако са активни, Някои от тях могат да поставят началото на нови и големи проекти.

Огнените Овен, Лъв и Стрелец ще имат много енергия, а животът ще им поднася изненади и дарове. Въпреки това са възможни някои отрицателни емоции, не им се поддавайте.

Снимка: iStock

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати