Свободно време

8 навика на успешната жена

Слушайте повече и говорете по-малко

30.01.2023г. / 14 46ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Времената, в които жената нямаше право да гласува и да участва в обществения живот, отдавна са отминали. Към днешна дата жените са все по-предпочитани лидери, тъй като те умеят да водят преговори и да движат успешно дипломатически въпроси. Има ли нещо, което отличава успелите жени?

В следващите редове ще се опитаме да ви подскажем някои от навиците на дамите със завидна кариера в бизнеса. Ето ги и тях:

Поставете си цели и ги следвайте

Успешните бизнес дами имат големи мечти, но краткосрочни цели. Мислите за бъдещето безспорно са важни, но също толкова важни са и нещата, които правите всеки ден. Опитайте се да си поставяте нова цел всяка седмица. По този начин, стартирайки деня, ще можете да планирате ангажиментите си и да подредите приоритетите си. Преди да се усетите, по този начин ще сте успели да постигнете дългосрочните си цели. От полза ще е да виждате голямата картина, но това, което ще ви отведе там, където желаете, са вашите краткосрочни цели.

5 въпроса, които успелите хора си задават

Ставайте рано

Един от най-успешните навици, които можете да придобиете е да ставате рано. Макар и на първо време да ви звучи ужасно, замислете се че всъщност ще разполагате с много повече време. Ако станете в 6, вместо в 8, ще имате време да направите сутрешната си тренировка, да си вземете душ и дори да си приготвите закуска. И всичко това – още преди да сте започнали работа. Това ще ви помогне след края на работния ден да можете да се отдадете на семейството си без угризения, че не сте спортували или пък не сте имали време за себе си.

Съвети за успех от Конфуций

Обградете се с хора, които ви подкрепят

Може би сте чували поговорката: „Вие сте четиримата човека, с които най-често общувате“. И това наистина е така. Средата, в която живеете може да окаже положително влияние върху мотивацията ви и респективно – вашият успех. Ако ви се налага да поискате съвет от близки и роднини, вероятно те ще ви съдействат с охота. Но ако се посъветвате с хора с опит, които са във вашия бранш, вероятно ще избегнете много неправилни решения. Ето затова се обграждайте с хора, които споделят вашите виждания за живота и кариерното развитие.

20 японски поговорки, които ще променят живота ви

Практикувайте благодарност

Много пъти сме споменавали за това правило, но ще го направим отново. Водете си журнал на благодарността. Всяка вечер, преди лягане, напишете на лист поне 3 неща, които са се случили и за които сте благодарни. Този на пръв поглед прост навик може да се окаже камъчето, което ще преобърне колата на живота ви, при това в положителна посока.

7 тайни, които богатите не искат да знаете

Не се страхувайте да сте сами

Социалните контакти и общуването безспорно са дейности, които могат да ви донесат много, особено когато говорим за бизнес. Но не забравяйте и това, че най-ползотворна може да е тази почивка, която сте прекарали със самите себе си. Намерете време за спа, медитация или просто си вземете гореща вана у дома.

5 знака, че е време да промените нещо в кариерата си

Слушайте повече и говорете по-малко

Това, с което ви запомнят хората понякога не са думите, а как сте ги накарали да се чувстват. Вашето мълчание понякога може да говори по-високо от думите ви. То може да покаже колко сте заинтересувани от тях и да накара околните да ви уважават, тъй като чрез мълчанието вие им показвате колко сте заинтересувани от тях.

13 урока за живота, които ще ви напомнят колко сте силни

Приемете грешките като ценен опит

Независимо дали говорим за взаимоотношения, приятелства, провалени бизнес идеи – направете така, че вместо да ви пречупят, грешките да ви покажат ценни уроци. Не забравяйте, че нито можете да върнете миналото, нито да го промените. Можете само чрез действията си днес, да промените бъдещето си.

Топ 10 книги за личностно развитие

Говорете повече за нещата, за които сте благодарни, вместо да се оплаквате

Въпреки че е доста изкушаващо да споделяте за неуспехите си пред близки и приятели, запомнете, че умът ви винаги трябва да е изпълнен с мисли за изобилие. Понякога, без да искате, вие може би говорите само за несполуките си. Обърнете ситуацията във ваша полза и споделяйте повече успехите си.

Утвърждения за женственост, които ще ви помогнат да събудите женската си енергия

Коментирай