Свободно време

Depeche Mode обявиха датата, на която излиза предстоящият им 15-и студиен албум

Той е озаглавен Memento Mori

10.02.2023г. / 14 08ч.
Михаела Лазарова
Depeche Mode обявиха датата, на която излиза предстоящият им 15-и студиен албум

И тя е 24 март 2023 година! Обявяването на релийз датата съвпада с излизането на първия сингъл от колекцията, озаглавен Ghosts Again. Парчето е в класическия стил на Depeche Mode – брилянтен текст от Dave Gahan и хипнотичната китара на Martin Gore, която звучи върху оптимистичен груув. Ghosts Again вече е достъпен във всички дигитални платформи.

                                             Кредит: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

„За мен Ghosts Again улавя перфектния баланс между меланхолия и радост“, коментира Gahan.

„Не се случва често да записваме песен, която просто не ми омръзва да слушам – развълнуван съм, че мога да я споделя“, добавя Gore.

Сингълът Ghosts Again е визуално интерпретиран от дългогодишния сътрудник на Depeche Mode и дизайнера на обложката на Memento Mori – Anton Corbijn. Memento Mori ще бъде 15-ият студиен албум на Depeche Mode и първият като състав от две части – Dave Gahan и Martin Gore.

Продуциран от James Ford и Marta Salogni, Memento Mori бива създаден през ранните етапи на пандемията, което води до теми, вдъхновени директно от този период.

12-те песни в албума покриват голям обем от настроения и текстури, от зловещото му начало до заключителната решителност – преминавайки от параноя и мания до катарзис и радост, и безбройните точки между тях.

Коментирай
Свободно време