Свободно време

Сатурн влиза в Риби – един от големите транзити за 2023 година

Две енергии, които ще трябва да балансираме

06.03.2023г. / 16 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 7 март (или 8.03 според часовата зона) 2023-а ни очаква един от най-големите планетарни транзити за годината. Това е моментът, в който Сатурн, планетата на учението, влиза в знака на Риби, свързван с мечтателността, креативността. Сатурн в Риби ще продължи до февруари 2026 година.

През последните шест години Сатурн беше в Козирог, а след това във Водолей.

В знака на Водолей Сатурн влезе през декември 2020 година. Сега, когато сме в края на този цикъл, можем да помислим отново за темите, моделите или уроците, които се разгръщат в живота ни от декември 2020 година насам. Къде трябваше да поставим граници? Къде ни се е налагало да действаме и да поемаме отговорност за нещата в живота си? Къде сме се чувствали задържани?

Кои зодии ще имат повече пари през 2023

Това са всички неща, които енергията на Сатурн може да вдъхнови в опит да ни свърже по-дълбоко с това, което наистина искаме и за което трябва да поемем отговорност.

Сатурн е планетата на уроците и въпреки че може да донесе тежки такива, той ни тласка да разгърнем пълния си потенциал. Можем да се чувстваме по-мъдри, по-зрели и по-съобразяващи се с това къде искаме да бъдем.

Сатурн е известен също като господар на кармата.

Транзитът, който тази планета ще направи, определено ще се почувства като промяна. Всички стари уроци по времето на Сатурн във Водолей ще достигнат своята кулминационна точка, помагайки ни да намерим края и да приключим.

Какво ви очаква през 2023 според числото на пътя на живота ви

Също така, преди Сатурн да напусне знака на Водолей, той ще ни остави кармични награди. Древните астролози са вярвали, че когато Сатурн напусне даден зодиакален знак, той винаги оставя подарък, който да ни напомня и да ни възнагради за цялата упорита работа, която сме свършили.

Ето защо сега трябва да бъдем особено внимателни по отношение на даровете, които Вселената ни изпраща. Да бъдем отворени към това, което идва.

Фъншуй цветове за годината на Водния Заек

Риби е последният знак в зодиака, така че транзитът на Сатурн показва край или точка на завършване на по-голям цикъл. Риби е воден знак, който е известен със своите абстрактни идеи, състрадание и пускане по течението. Сатурн пък носи много земна енергия и управлява неща като закон, граници, отговорности и ограничения. Енергията на Сатурн понякога може да се почувства като сигнал за събуждане, който ни връща обратно към реалността. Поради тая причина този негов транзит в Риби може да бъде по-напрегнат.

Хубавото е, че можем да постигнем баланс на тези две енергии и те да работят в наш интерес, носейки ни успехи. Ако работата ви е творческа, свързана е с изобретяване, уелнес или духовна област, присъствието на Сатурн може да ви помогне да поставите началото на прекрасни идеи, които да развиете.

Снимка: iStock

Коментирай