Свободно време

Фъншуй цветове за годината на Водния Заек

За по-хубава енергия

12.01.2023г. / 16 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Според китайската астрология, новата китайска година ще настъпи на 22 януари и ще бъде годината на Водния Заек. Любопитни сме да разберем кои цветове ще ни носят късмет и затова няма как да не се допитаме до източната философия за хармоничен живот, наречена фъншуй. Много е важно да установим баланс в използването на цветове в годината на Водния Заек. 2022 г. беше годината на Водния Тигър, а сега сме готови да посрещнем новата китайска година, която ще ни донесе любов, късмет и мир.

Заедно с късметлийските цветове, можем да използваме тази година, за да привлечем само положителна чи (естествена енергия, която присъства във всичко край нас). Ето кои цветове според фъншуй ще ни носят хубава енергия в годината на Водния Заек.

Кои цветове ще донесат късмет на всяка зодия за 2023

Лазурносиньо

Активираният елемент на този цвят според фъншуй е водата. Символизира свобода и мир. Този цвят е идеален за активиране на водни елементи, но прекомерната му употреба може да доведе до меланхолия и мързел. Ето защо е важно да го включим умерено в интериора си, както и във визията. Според фъншуй, лазурносиньото носи късмет при договаряне на сделки, интервю за работа.

Ябълковозелено

Друг важен цвят на 2023 г. е ябълковозелено, който се свързва със създаване и разширяване. Чудесен е за тези от вас, които искат да се впуснат в нови начинания, да поставят ново начало в живота си, като например преместване в нов дом или започване на нова работа. Но и с него не бива да прекаляваме, за да не предизвикаме чувство на завист и провал.

Какво ви очаква през 2023 според числото на пътя на живота ви

Огненочервено

Топъл и ярък цвят. Огненочервеното е категоризирано от елемента огън и символизира любов и страст. Този цвят е важен за семейните и романтичните отношения. Опасностите от неговото използване във визията и интериора на дома са разрушение и гняв. Ето защо го използвайте пестеливо.

Годишен хороскоп за 2023 за всички зодии

Императорскожълто

Доминиран от земния елемент, за този топъл цвят се смята, че носи положителни вибрации, когато искам е да подобрим някакви умения, налага се да учим нещо ново, да организираме определени неща. Ако се занимавате с недвижими имоти или финансови въпроси, жълтото е цветът за вас. Дисбалансът, причинен от прекомерната употреба на жълто, може да доведе до лъжи и изневяра.

Перленобяло

Перленобялото се свързва с металния елемент във фъншуй и символизира прецизност и устойчивост. Намира своето значение по отношение на банкирането и търговията. С него също бъдете внимателни.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Банко Пиронков, конс ( преди 1 година )
Няма годишни Фън Шуй цветове, защото имената на годините от китайския календар не са свързани с древното учение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар