Свободно време

Новолуние в Риби на 20 февруари – търсим баланс

Сатурн ще бъде много активен

20.02.2023г. / 09 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 20 февруари ни очаква новолуние в знака на Риби. Това лунно събитие може да извади на преден план проблем, при който или трябва да предприемем действия, или да спрем и да оставим нещата да се случват. Може дори да се окажем на приливи и отливи между двете състояния.

Когато настъпи сезонът на зодия Риби, обикновено се оставяме по течението, а не се движим срещу него.

Предизвикани сме да се освободим от прекалено премисляне на нещата, да се откажем от плановете и вместо това да си позволим да се носим по течението, водени от нашата интуиция и енергиите на света около нас. Ако успеем да го направим, можем да усетим вътрешен мир.

От друга страна, по време на февруарското новолуние ще има други космически сили, които също ни насърчават да се заземим, да създадем определена структура и да предприемем действия върху нещата, които искаме да постигнем. Ако се чувстваме блокирани, тази енергия ни казва да се движим, да вземем решение и да се отместим от мястото, където стоим.

Новолунието в Риби ни призовава да намерим баланс между тези две състояния, които представляват ин и ян. Западни астролози споделят, че няма грешни пътища и че всичко зависи от това как ще стигнем дотам. Рибите ни напомнят, че всички посоки в крайна сметка ни водят до мястото, където трябва да бъдем.

Знакът на Риби е много духовен, мъдър, творчески настроен. Обикновено бива изобразяван от две риби, които се движат в противоположни посоки, но винаги стигат на едно и също място. Едната риба носи светлина, другата тъмнина. Тяхната дуалност ни напомня да намерим по време на това новолуние баланса между задържането и отпускането.

Това пък от своя страна може да ни отвори нови врати, да разчисти пътя пред нас. Риби е последният знак в зодиака. Прекрасен момент да разсъждаваме относно изминалите 12 месеца. Да помислим дали е вече време да оставим нещо в миналото и къде бихме искали да стигнем. Новолунията винаги са ново начало, те ни подкрепят, когато е нужно да загърбим миналото.

Сега планетата Сатурн ще има много силно влияние, тъй като ще премине в знака на Риби. Това е планета на уроците и предизвикателствата. Понякога поставя ограничения и ни задържа в дадена област от живота ни, за да можем да разберем какво сме готови да толерираме и какво не. Напомня ни къде трябва да бъдем по-отговорни.

Снимка: Istock

Коментирай