Свободно време

10 утвърждения за повече хармония в живота

Да погледнем на живота през друга призма

27.03.2023г. / 06 43ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки преследва неговото си щастие. Всеки ден, без изключение, всеки човек се надява утре да е по-щастлив. Забравяме обаче, че именно начинът ни на мислене ни прави щастливи, защото изгражда в нас навик, който ни помага да видим света през друга призма.

Животът разбира се може да стане труден за кратък или продължителен период от време. И е нормално търсейки път отново към себе си, да се загубим. Затова имаме утвържденията. Те са прости положителни твърдения, които могат да помогнат да оценим живота си, себе си, да поставим началото на нещо хубаво и градивно за нас.

Днес споделяме 10 утвърждения за повече хармония в живота.

1. Практикувам любов към себе си и грижа за себе си – Това утвърждение ви помага да видите доброто у вас, да приемате неща, които не можете да промените.

2. Уча се и ставам човека, който искам да бъда – Дори и някои неща да не се получават от първия път, всеки момент е възможност за учене и това ни помага да растем.

3. Заслужавам красота – За да привлечем положителни събития в живота си, трябва да знаем, че ги заслужаваме. Ако се чувстваме незаслужаващи, как тогава ще получим даровете, които Вселената ни е подготвила?

Признаци, че не уважавате себе си и другите се възползват от това

4. Имам необходимите ресурси за преодоляване на препятствията – Това може да са нашата воля, знания, умения за комуникативност, позитивно мислене, стратегическо мислене и т. н.

5. Правя неща, които ме карат да се чувствам добре – Определено можем да се радваме повече на живота, когато правим неща, които ви карат да се чувствате добре, разбира се под това се има предвид здравословна грижа за себе си по всякакъв начин, а не следване на лоши навици.

Изберете карта и вижте дали ще се сбъдне желанието ви

6. Мога да създам живота, който желая, защото имам свобода и власт – Понякога се случва някои неща да изглеждат като извън контрола ни и това е нормално. Но не бива да забравяме, че от нас зависи да сменим пътя си или нещо друго, докато се движим по него. Ние притежаваме своя свобода и сила.

7. Благодарен/благодарна съм за малките стъпки, които правя към постигане на мечтите си – Всяко постижение заслужава нашето внимание, защото ни напомня, че за да стигнем там където искаме, не бива да липсва нито едно стъпало.

10 причини да поставяме себе си на първо място

8. Оценявам всеки опит, защото ми помогна да стана това, което съм днес – Обикновено това са моментите в живота ни, които са били вид изпитание, трудност. Без доброто и лошото в живота няма как да сме себе си.

Свързани статии

9. Приемам предизвикателствата като възможности за растеж – Невинаги ни е лесно да постигнем желаното, понякога някои неща не се случват. Но това е житейски опит, не поражение, а в опита се раждат нови идеи и решения.

10. Избирам как да реагирам на негативни събития, негативно отношение на другите към мен – Изборът на реакцията ни позволява да поемем контрол над себе си и ситуацията. Можем лесно да обърнем внимание на нечия провокация, да се откажем да продължим напред, когато е трудно, но това не ни помага, а само ни пречи.

Коментирай