Свободно време

„Наследството на Тъкачната вила“ от Ане Якобс

Съдбата на едно семейство в бурни времена

28.03.2023г. / 06 37ч.
Михаела Лазарова
Корица: "Лемур"

Корица: "Лемур"

Издателство Лемур представя третата част от романтичната историческа сага за Тъкачната вила, с която Ане Якобс покори сърцата на милиони читатели по света. Главните персонажи ни изненадват с развитието си, донасяйки нови емоции и вълнуващи обрати. 

Аугсбург, 1920.

Въпреки трудностите, с които страната все още се бори, в Тъкачната вила гледат към бъдещето с оптимизъм. Паул Мелцер отново е у дома и поема управлението на фабриката, за да се опита да възвърне предишната ѝ слава. След поредица от обрати в личен план сестра му Елизабет се завръща в семейното имение. А Мари, младата съпруга на Паул, върху чиито крехки плещи е лежала отговорността за фабриката, вилата и цялото семейство в годините на война и недоимък, най-сетне има възможност да сбъдне своята мечта – да създаде собствено модно ателие. Моделите ѝ се радват на огромен успех, но щастието ѝ е помрачено от все по-честите спорове с Паул. Неспособна да издържа повече, Мари взема трудното решение да напусне имението заедно с двете си деца.

Ане Якобс

Ане Якобс е автор на успешната трилогия Die Gutshaus („Имението“), както и на редица исторически романи и екзотични саги (под друго име). С „Тъкачната вила“ тя осъществява своя дълго таена мечта и описва съдбата на едно семейство на интригуващия фон на съвременната немска история. Романът е преведен и попада в бестселър листите в много страни, след което следват още 5 продължения на сагата. По повод вдъхновението зад книгите Якобс разказва:

Семейната история на фамилия Мелцер и „Тъкачната вила“ е една от любимите ми поредици. Как я започнах? Дядо ми притежаваше фабрика преди много години. Те не правеха текстил, а вътрешни части за медни намотки. За съжаление фабриката не просъществува дълго и скоро трябваше да бъде продадена, но баща ми продължаваше да говори за нея години след това. Също така вдъхновението дойде от хубавата вила, която дядо ми беше построил навремето и която стои и до днес.

Първите две книги от поредицата „Тъкачната вила“ и „Дъщерите на Тъкачната вила“ бързо спечелиха сърцата на българските читатели, а в края на март те ще могат да се насладят и на третия роман „Наследството на Тъкачната вила“.

Още за книгата 

Дата на издаване

31.03.2023

Издателство

Лемур

ISBN

978-619-7581-49-2

Корична цена

28.90 лв.

Брой страници

424

Размери на изданието

15/22

Корица

мека

Дизайн на корицата

dequitas

Жанр

Художествена литература; Семейна сага; Романтична

Превод от немски: Владимира Старирадева

„Наследството на Тъкачната вила“ е третият роман от семейната сага за имението на знатната фамилия Мелцер. В каталога на издателство „Лемур“ ще можете да откриете също първата и втора част от поредицата: „Тъкачната вила“ и „Дъщерите на Тъкачната вила“.

 

 

Коментирай