Концертът ще се проведе на 19 април на открито на Хълм Бунарджик (Альоша) от 19 часа в романтична атмосфера с над 1000 свещи, озаряващи музикантите, които ще изпълнят най-популярните хитове на века с аранжименти, създадени от Боби Вълчев. Концертът символично ще отбележи Деня на Земята, който официално е на 22 април. Входът на събитието, което се осъществява със съдействието на „Община Пловдив“ и на Фондация „Пловдив 2019“, ще бъде свободен.

Гостите на събитието могат да очакват вълнуващ и страстен джаз, изразен чрез топлия тембър на Боби Вълчев и спиращите дъха негови импровизации и сола на пиано и тромпет. Той ще се допълни от виртуозите от Биг бенд Пловдив, създаден през 2000 година с ръководител Николай Гешев, които ще допълнят пространството с магията на джаза.

Събитията на свещи стават все по-популярни в цял свят, но до този момент българската публика не е имала възможност да се наслади на такова събитие. Свещите са терапия, която помага на човека да излъчва доброта, която все повече липсва в днешния свят. Вибрацията на пламъците отваря емоционалния ни свят. В синхрон със създадените от Боби Вълчев джазови аранжименти, въздействието на тези високи вибрации ще бъде още по-силно и ще затвори цикъла на духовното прераждане, духовното възвръщане към доброто и обичта – романтиката.

Датата не е случайна – броени дни преди 22 април – Денят на земята. Тя е нашият дом, без който животът няма да е толкова пъстър и разноцветен. Нека ѝ попеем, нека спестим ресурси и се върнем към нейното минало, началото, когато е имало само огън и вдъхновение.

Целта на събитието е символично – да свържем празника с екологията на нашите емоции – изчистване и фокусиране на любовта ни и да върнем „пламъка“ на романтиката и топлото отношение към най-близките, тези, които често пренебрегваме в забързаното ежедневие, както и към корените на дома и родината.

Стремежът на Боби Вълчев е събитието да стане традиционно и да се провежда на емблематични исторически места. Той вече създаде такава практика с благотворителни коледни концерти, които вече имаха две издания и подкрепиха благородни каузи, свързани с деца. Тези целенасочени мероприятия са част от плановете му скоро да се завърне с постоянни творчески и работни проекти в България.

Боби Вълчев е един от най-известните родни джазмени. Певец, пианист, тромпетист, композитор и учител. Вече над 14 години той живее, твори и преподава джаз в Дубай. Наскоро музикантът получи и изключително високо отличие – златна виза от правителството на Обединените арабски емирства за принос към културата и образованието на Дубай. Участва в множество събития по цял свят, сред които такива за кралските семейства на ОАЕ, изложби и много корпоративни, социални и частни събития, част е от много световни джаз фестивали, както и е делял една сцена с имена като Том Джоунс, Лайънъл Ричи, Крис Боти, Джейми Кълъм, Стинг и Earth, Wind & Fire.