Свободно време

Амулети за късмет

Носете талисмани, за да привикате съдбата на ваша страна

03.04.2023г. / 12 33ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Може би неведнъж сте имали усещането, че сякаш се въртите в кръг. Каквото и да правите, промяната сякаш все не идва. Опитвате се да търсите причините в себе си или пък във вашата среда. Когато говорим за щастието в живота, често пъти казваме: „Късмет“. Можем ли обаче да го привлечем на своя страна? В следващите редове ще ви предложим няколко идеи как да извикате късмета в живота си. Ето ги и тях:

Направете си гривна от камъни

Комбинацията от няколко камъка може да се окаже точно това, от което имате нужда. Кои да изберете? На първо място розов кварц. Въпреки че той най-често е свързван с любовните отношения, неговата сила може да ви помогне и за повече мир, щастие и вярност във вече съществуващите взаимоотношения. Друг камък, който можете да включите е косите на Венера. С негова помощ ще успеете да излезете от повтарящия се кръг на негативни мисли и модели и да се движите напред в живота без страх. Този камък ще ви даде енергия, сила и импулс, за да можете да сбъднете желанията и намеренията си. Косите на Венера е особено ценен помощник, ако страдате от хроничен стрес, негативни състояния като депресия, апатия и др. Можете да добавите камъка към гривна или пък да го носите самостоятелно, като висулка.

Носете сребърен ключ

Ако имате нужда от малко повече късмет в живота, със сигурност символът на ключа ще ви помогне. Можете да го носите под формата на висулка, която да сложите на врата си или пък на гривна. Ключът е тайнство, символизира власт, чрез която може да се разкрие даден проблем или да ви стане известно неговото решение. Той ще ви покаже правилният път. Тайнството на символа ключ може би се корени в неговата двойна функция – с него можете да „отключите“ късмета си и след това да го „заключите“.

Поставете подкова на вратата си

Според едно старо поверие: „Дяволът е обещал никога да не влиза в дом, над чиято входна врата виси подкова“. Този мощен символ може да донесе повече късмет и щастие не само на вас, но и на всички членове на вашето семейство. Вероятно подковата е един от най-древните талисмани, а неговата сила е различна според начина, по който я поставите. Ако я закачите над входната врата с дъгата надолу – това ще ви донесе най-вече богатство и материални успехи. Ако пък сложите подковата с дъгата нагоре, домът ви ще бъде предпазен от лош късмет, зли хора и в него ще се възцарят спокойствието и хармонията.

Носете зарове

Заровете са се превърнали в символ на късмет и те са част от много игри. Ако искате да привлечете съдбата на ваша страна, можете да ги носите под някаква форма – като част от накит, гривна, или пък да ги поставите в колата си.

Калинка

С настъпването на пролетта, бижутата с калинки ще са все по-актуални. Можете да носите символа на това симпатично насекомо, което носи щастие според много народи.

Талисман с око

Независимо дали става въпрос за традиционното синьо око (окото на Назар), което свързваме най-вече с предпазването от уроки или пък по-модерна негова форма, този символ се счита за един от най-мощните защитници. Освен да ви предпази, с негова помощ ще извикате късмета.

Коментирай
Свободно време