Свободно време

Пълнолуние и лунно затъмнение в Скорпион на 5 май

Не бива да бързаме с решенията

05.05.2023г. / 09 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 5 май ни очакват две астрологични събития – пълнолуние и лунно затъмнение в Скорпион. Пълнолунието е време на кулминация на това, което е започнало по време на новолунието. Пълнолунието през май ще се усеща по-интензивно за родените под знаците на зодиите Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Тези астрологични събития се случват по оста Телец-Скорпион, която се отнася за баланса между всичко, което е мое (Телец) и всичко, което е твое (Скорпион). То също така подчертава концепцията за форма (Телец) срещу трансформация (Скорпион). Докато Телецът се вълнува от материалните блага, личните ценности, притежанията и сигурността, Скорпионът управлява споделените притежания, промяната и трансформацията.

Всичко за огнените знаци от зодиака – Овен, Лъв и Стрелец

Слънцето, което вече е в Телец насърчава щастието с простите, осезаеми неща в живота, докато Луната в Скорпион насочва вниманието ни към сложности, нематериални неща и мистерии.

В идеалния случай ще трябва да се намери баланс между двете енергии и това е, което пълнолунието ни приканва да направим. То е свързано с деклариране на определени емоционални, в това число интимни енергии. През следващите месеци ще разберем какво означава тази декларация за нас. Засега не можем да задържаме чувствата си, а трябва да ги изразим.

Когато Луната е пълна и ярка в небето, в живота ни възниква символично „осветление“. Но тези нови чувства и откровения са емоционални. Време е да изразим себе си, но и да внимаваме, когато го правим, тъй като това, което излиза от нас, е ново и все още не особено рационално.

Пълнолунията са и за излагане или осветляване на проблеми, които вече са налице, но които все още не са разрешени.

Тъй като това Пълнолуние съвпада с лунно затъмнение и част от набор от затъмнения, падащи по оста Телец-Скорпион (от ноември 2021 г. до октомври 2023 г.), то има значителна тежест. Сега бихме могли да подобрим своите навици, финансово състояние и интимен живот.

Месечен хороскоп за май

Енергията ще бъде интензивна по време на лунното затъмнение на пълнолунието. Въпреки че Вселената ще ни подкрепи през този процес на преход, това не означава, че промяната ще дойде лесно. Обикновено енергията на Скорпион се проявява като тъмна, обсебваща или призрачна, но сега на всеки от нас ще бъде дадена възможност да изследва нови пътища на психиката.

Ако сега започваме ново приятелство или връзка, добре е да внимаваме доколко споделяме на другите за себе си. Интуицията ни ще се повиши около 5 май, помагайки ни да уловим чуждите нюанси.

Любовен хороскоп за май

По време на това астрологично събитие, проблеми които са назрявали през последните година или година и половина, може да излязат на преден план, което може да доведе до раздяла, прекъсване на приятелства и професионални загуби. Може да почувствате, че сте загубили желание да се борите за определени хора или ситуации, въпреки че последното сбогуване все още може да е трудно за приемане.

Сега е важно да си дадем достатъчно пространство, за да подредим емоциите си, добри и лоши, като изберем върху какво искаме да надграждаме и от какво най-накрая сме готови да се освободим.

Но не бива да забравяме, че в този момент Меркурий е ретрограден, а по време на неговата ретроградност не е добре да се взимат важни и прибързани решения. Затова сега можем да преразгледаме някои въпроси, но да отложим взимането на решения, докато ретроградният Меркурий отмине.

Снимка: iStock

Коментирай