Свободно време

Слънцето преминава в Телец на 20 април – упоритостта ни се повишава

За какво да внимаваме

20.04.2023г. / 14 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 20 април Слънцето влиза в знака на Телец. Като знак, който е известен с това, че обича хубавата храна и комфорта, сега трябва да сме готови да прокараме пътя си към удоволствието от живота. Слънцето в Телец ни приканва да забавим темпото и да се стабилизираме, но и разкрива как можем да насочим практическата сила на елемента Земя в ежедневието си. Телецът е упорит, той не бърза, докарва нещата докрай, но не е много склонен към промени.

Телецът се управлява от Венера. Тя е планетата на любовта, изобилието, красотата и чувствеността. Тъй като Слънцето в Телец грее в разгара на пролетта в Северното полукълбо, всички сме насърчени да се наслаждаваме на земните удоволствия. Сетивата ни се пробуждат и се влюбваме в неща, които са приятни за гледане, докосване и вкус.

Етерични масла за ароматерапия за всяка зодия

Когато имаме транзит на Слънцето в този земен зодиакален знак, нещата стават много по-красиви, удобни, но е възможно и малко повече да ни мързи. Телецът определено не спира да търси удоволствията изобщо. Този транзит е време да се насладим на най-добрите неща в живота. Да се отдадем на вкусна храна и любими напитки, да прекарваме повече време сред природата. Да се почувстваме истински живи. Разбира се с храните и напитките е важно да правим здравословни избори, тъй като Телецът обикновено си угажда с не чак толкова полезни.

Но Телецът умее да казва „не“. Той е упорит и няма да спре да настоява, докато не постигне щастие. Сега можем да използваме енергията на Слънцето в Телец, за да правим това, което искаме и което ни прави щастливи. Периодът е особено подходящ да установим здравословни граници с другите.

Ретрограден Меркурий в Телец на 21 април – на фокус са парите

Този транзит ни напомня и за природата, с която Телецът е така свързан. Времето прекарано сред нея ще ни зареди с повече положителна енергия, добро настроение. Също така, по отношение на материите, които обличаме е добре да носим такива, които ни карат да се чувстваме приятно при допир с тях, като кашмир, мек велур, коприна.

Шоколад, аромат на цветя, хубав парфюм пък ще събудят сетивата ни, защото тези неща подхранват душата ни, така че какво по-хубаво от това да си подарим уханен букет или нов парфюм.

5 таро карти разкриват какво ви очаква

Но при всеки транзит на Слънцето е важно да обърнем внимание на определени неща и да внимаваме с тях. Инатът е най-основното, тъй като Телецът е известен с това, че никога не се отказва и това е хубаво нещо, освен ако не грешим. Трябва да сме внимателни с гнева и е важно да положим малко повече усилия в това да сме гъвкави в ситуациите, в които попадаме. Периодът докато Слънцето е в Телец е подходящ за практикуване на йога, пътувания, грижа за себе си, за творческите професии, но е важно да внимаваме как харчим.

Снимка: iStock

Коментирай
Свободно време