Свободно време

Новолуние в Телец на 19 май – време за положителни промени

Създаваме основа за успехи и щастие

18.05.2023г. / 09 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 19 май ни очаква новолуние в земния знак Телец. То има заземяваща вибрация, която ни позволява да балансираме нашето същество и да се свържем отново със състоянието на лекота. Преминахме през много предизвикателства от последния лунен цикъл насам и сега ни е даден момент за пауза. Според някои западни астролози, това лунно събитие ще активира чакрата ни на слънчевия сплит и ни приканва да се свържем отново с нашата сила.

Новолунието в Телец бележи първия лунен цикъл от началото на сезона на затъмненията. С нов лунен цикъл, трансформиращите и може би дори хаотичните енергии на затъмненията, могат да започнат да се отдалечават, избледнявайки на заден план в живота ни.

За затъмненията в астрологията е известно, че обикновено носят промяна, пробуждане, трансформация. Дори биха могли да ни донесат невероятни скокове, помагайки за ускоряване на нашия духовен път напред. Ако се намираме на кръстопът, в объркана ситуация или на напълно нова територия, вибрациите на това новолуние могат да помогнат за заземяване и стабилизиране.

Както е известно, Телецът е зодиакален знак, свързан със стабилност и сигурност и точно тези теми ще бъдат засегнати по време на новолунието. Според западни астролози, проблемите, които възникват около новолунието в Телец, може да са свързани с подсъзнателни чувства на несигурност или липса на самоуважение. Обърнете внимание на всичко неудобно, което възниква в този момент, и вижте дали вашата несигурност може да играе роля.

Друго, което не бива да забравяме за знака Телец е, че неговата управляваща планета е Венера. Тя е свързана с любовта, красотата, парите, връзките и удоволствието. Потапянето в някои от по-леките вибрации на този зодиакален знак може да ни напомни да забавим темпото и да намерим удоволствието, което следва, когато отделим време за пауза и просто да се насладим на живота, не и да се отпускаме твърде много.

Това, което можем да направим по време на лунното събитие, е да не търсим велики неща, а малките удоволствия или глезотии, като чаша чай, сауна, разходка из природата, любим десерт и т. н. Време е да забавим леко темпото и да се погрижим с малки стъпки всеки ден за комфорта си.

Юпитер ще бъде в Телец по време на новолунието, а Плутон ще бъде във Водолей. Това е много мощна динамика на енергия, която може да ни помогне да създадем нова визия за живота си, да се заредим с вътрешна сила.

Снимка: iStock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 месеца )
Айде стига с тия глупости бе, опростачихте нацията!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар