Свободно време

Новолуние в Близнаци на 18 юни – не бива да действаме емоционално

Време е да развием идеите си

18.06.2023г. / 11 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 18 юни ни очаква първото лятно новолуние и то ще е в знака на Близнаци. Новолунията са шанс да преработите нещата, да приветствате нови начала и да „засеете семена“ за бъдещето, за мисъл или идея. Родените под знака на зодия Близнаци могат да се чувстват неспокойни с планове, които са твърде конкретни, и да имат проблеми с изпълнението им. Това го прави идеално време да започнете нещо ново, което ще ви даде възможност да наблюдавате събитията, докато се случва. Не бива да бързате.

По време на това лунно събитие Вселената ще насочи нашето внимание към неща, които бихме могли да съживим или освежим в живота си. Може да открием, че вниманието ни се насочва към неща, които вече не работят в наша полза, но също така бихме могли да имаме прилив на вдъхновение, особено що се отнася до нови идеи или начинания.

Ретрограден Плутон в Козирог на 11 юни – време е за промени

Новолунието винаги се счита за време, в което да „изпратим“ към Вселената това, което искаме да привлечем обратно в живота си.

Но ако погледнем малко по-дълбоко, има малко „мъгла“, свързана с това юнско новолуние, което може да замъгли преценката ни или да създаде усещане за несигурност. Може да почувстваме поканата да приветстваме новото и да започнем отначало нещо в живота си, но може да ни е трудно да определим по какъв път да поемем.

Нептун, планетата на илюзиите, мечтите и духовната любов, е силно активен при това новолуние. Тази планета може да накара нещата да изглеждат такива, каквито не са. Понякога може да ни подведе, ако не сме внимателни. Когато Нептун е намесен, трябва да сме много предпазливи, за да се приведем в съответствие с истината.

Докато Нептун може да създаде объркване, той също така ни напомня да слушаме гласа на интуицията си и да я използваме, за да ни води.

Таро карти за юни за всяка зодия

Но астероидът Юнона, който се свързва с партньорството, също е активен по време на това новолуние, така че въпросите, свързани с взаимоотношенията, може да излязат на преден план в мислите ни. Юнона се смята за богинята на брака, но нейното владение се простира по-широко от романтичната любов. Тя ни помага да запазим своята независимост в партньорствата и в живота си.

В случай, че напоследък сте се чувствали малко „изгубени“, особено във връзката, Юнона може да ви помогне да се намерите отново. Друга планета, която също ще добави енергия към новолунието в Близнаци е Плутон – планетата на трансформацията. Той до някаква степен ще ни помага.

Юнското новолуние е доста интензивно. Може да се усещаме напрегнати. Важно е да внимаваме с парите, да не взимаме емоционални решения.

Снимка: iStock

Коментирай