Свободно време

Слънцето премина в знака на Рак – емоции, но и нова енергия

Обръщаме внимание на себе си и на дома

21.06.2023г. / 11 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 21 юни Слънцето преминава в знака на Рак. То ще се задържи там до 23 юли. Когато Слънцето е в този воден зодиакален знак, животът приема сантиментален обрат. Ракът е свързан с дома, семейството и чувствата. Началото на периода на зодията съвпада с лятното слънцестоене, официалното астрономическо начало на лятото в Северното полукълбо.

Ракът се управлява от Луната, планетата на емоциите и вътрешното Аз. Ето защо не бива да забравяме за дълбоко чувствителната природа на този знак. Когато Слънцето преминава през него, ние сме насърчавани да се вслушваме в чувствата си и да им отговорим по конструктивен начин. В периода до 23 юли животът ще бъде много по-сантиментален.

През това време може да се отдадем на семейството, приятелите, да подобрим дома, да обновим градината или просто да си засадим нови цветя на балкона. Да споделим емоциите си на любим човек.

За Рака сигурността е много важна и особено тази, която е свързана с дома, емоциите. Той има нужда да се чувства обичан, но и дава любов. В този смисъл всички ние не само ще търсим, но и ще даряваме обич. Бяло, жълто, перли, бижута от сребро или сребрист метал, ще бъдат част от нашата визия и дома ни, докато Слънцето е в Рак.

Дотук всичко звучи прекрасно, но не бива да забравяме, че Ракът е емоционална зодия, често мени настроението си. Докато Слънцето е в този знак може да имаме пикове и спадове на доброто настроение. Добре е да го знаем, за да можем да се предпазим от негативни мисли, конфликтни ситуации. Важно е да се грижим добре за себе си, за любимите хора и да не забравяме, че това е само период с промени в настроението, който бързо ще отмине.

Този транзит на Слънцето ни носи положителна промяна. Сега можем да мислим извън рамката, да се фокусираме върху себе си и емоциите си, да изградим по-стабилни взаимоотношения с хората около нас. Ако досега сме били подвластни на негативни мисли, то това започва да се променя и започваме да гледаме по-оптимистично на света край нас, на близкото бъдеще. Много творческа енергия, преходи към по-добро, емоции, страст и поставяне на нови цели.

Според астрологията лятното слънцестоене е много силно време в годината. Някои представители на зодиака може да са изправени пред това да вземат важни решения, свързани с дома, семейството или местоживеенето, тъй като зодия Рак отговаря за всички тези неща. Дори в рамките на един месец след лятното слънцестоене емоциите могат да кипят в нас. Също така за този период се смята, че е време за очистване от кармични дългове, затова е важно да правим добри дела.

Снимка: iStock

Коментирай