Свободно време

11 знака, че се опитвате да се харесате на другите на всяка цена

Вашите мнения се променят в зависимост от компанията, в която сте

05.07.2023г. / 15 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли какво е общото между това да не можете да казвате лесно „не“ и да се извинявате твърде често, дори когато обстоятелствата не го налагат? Признак е на нужда от това да получавате постоянно одобрение от другите. Да сте харесвани. Разбира се, валидирането е нещо, което ние като човешки същества естествено жадуваме. Искаме да се чувстваме признати, привлекателни за другите, желана компания и т. н.

Докато за някои това е нещо нормално и не го търсят на всяка цена, за други е вид зависимост, която допълнително вреди на самочувствието им, въпреки че те смятат, че им действа повдигащо.

Дали вие сте от този тип хора? Вижте 11 признака.

1. За вас е важно да накарате хората да изразят интерес към вас. Това е вашият начин да получите потвърждение за това колко сте привлекателни, особено за противоположния пол.

2. Трябва постоянно да се успокоявате. Вие имате нужда постоянно да бъдете успокоявани и често чувствате, че трябва да бъдете похвалени за всяко малко решение, добър резултат в работа или друго. Това е знак, че вие на всяка цена искате да получавате чуждото одобрение.

Вдъхновяващи цитати на Уейн Дайър

3. Любимата ви тема е колко сте стойностни като личност. Когато не разполагате с достатъчно валидиране, може да започнете да говорите колко сте страхотни с надеждата, че другите ще се съгласят с вас.

4. При всеки удобен случай споменавате имена. Хората, които се нуждаят от това да бъдат харесвани, ще направят това, за да покажат, че се движат в определени кръгове на хора с добро социално положение.

5. Склонни сте да се сприятелявате с хора въз основа на тяхната репутация или богатство.

13 мисли на известни личности за живота

6. Вашите мнения се променят в зависимост от компанията, в която сте. Разбира се, това може да го правите, за да се запази мира, да искате да ви приемат за възпитани, дипломатични, но също така е и знак, че отчаяно желаете да бъдете приети и утвърдени от хората около вас.

7. Често играете жертва, дори когато нещата не са зле около вас. Това е едновременно признак за артистична личност и пристрастен към валидирането човек. Търсите както внимание, така и потвърждение, че „вината не е ваша“.

Свързани статии

8. Ако ви отхвърлят, това ви вбесява.

9. Избягвате компанията на хора, за които знаете че са харесвани и отнемат вниманието на другите от вас, когато сте заедно. Това също е признак, че отчаяно се нуждаете да бъдете забелязани, харесвани. Чувствате, че сте застрашени от някой харесван човек.

10. Търсите комплименти. Когато изглежда, че не можете да получите достатъчно потвърждение, без да полагате големи усилия, често ще се опитвате да търсите комплименти.

11. В удобни за вас ситуации, злепоставяте другите, особено тези, които са харесвани. Това е класически признак на ниско самочувствие и нужда да получите одобрение.

Коментирай