Свободно време

Един мой ден с най-добрия ми приятел Galaxy Z Flip5

21.09.2023г. / 16 01ч.
Мария Дуковска
Снимка: Samsung.

Снимка: Samsung.

Всеки един нов ден е безценен и го посрещам с очакване да бъде запомнящ се. Дори и да е един наглед обикновен вторник, знам, че ще е ден, в който ме очакват много емоции, но и не малък брой задачи, ангажименти, срещи. Това е част от работата ми на журналист, с която съм свикнала и обичам. Но понякога, както във всяка друга професия, натоварването и динамиката ме уморяват. Бързането да стигна от едно място до друго, за да отразя пресконференция или дадено събитие, притеснението да не закъснея, в съчетание с още доста задачи, които ме чакат, много често ме е докарвало до ръба на бърнаут. А и вероятно още много хора го усещат в ежедневието си. Затова съм благодарна на всяка помощ, която съвременните технологии ни осигуряват.

Един от най-доверените ми приятели, който е с мен на всяка крачка и ми помага да оцелея в режим „работа-семейство-домакинство-мъничко свободно време (за мен)“, е Galaxy Z Flip5. Той е спасителят, който ме измъква от неудобни ситуации, насочва ме, когато имам нужда и ми напомня за отделните задачи от натоварения ми график. Ако ви е любопитно как точно ми помага, ще ви запозная в следващите редове с него и в частност, с един мой ден.

Започваме със сутрешната аларма. Колкото и да се доверявам на биологичния си часовник, няколкото успивания за важни срещи са ме научили да имам резервен вариант и това е алармата на телефона. Никога не се успива и не ме оставя на мира, докато не стана от леглото, макар и с огромна доза нежелание.

Следва бърз преглед на Google Calendar, за да проверя какви задачи ме очакват през деня. И аз, както много други хора, се нуждая от график и план за ангажиментите си. Работни срещи, пресконференции, онлайн оперативки, рождени дни и покани за тържества, купуване на всякакви пособия за училище, пазаруване и още, и още десетки задачи обикалят трескаво ума ми и знам, че колкото и да се старая да ги запомня, няма да успея.

Затова се доверявам на Google Calendar, който ми напомня за всяка една задача и ангажимент, рожден ден на близки и приятели, защото колкото и да ми е неудобно да си призная, понякога се случва да ги забравям... А на никого не му е приятно да го забравят на рождения му ден. В зависимост от това кога го настроя да ми напомни, дали да е час преди ангажимента или 15 минути по-рано, той го изпълнява без грешка и така си гарантирам, че няма да пропусна нищо от дневния си план.

Много ме улеснява и опцията да задраскам вече свършената задача от календара, което ме изпълва със задоволство, че съм отметнала поне един ангажимент. Може да ви се струва повърхностно, но е доказано, че когато завършим една задача, когато постигнем нещо и изпитаме задоволство от това, в мозъка се отделя ендорфин и така се чувстваме по-щастливи и спокойни. И обратното, когато видим колко много задачи ни очакват в дългия списък, започваме да изпитваме страх и притеснение дали ще се справим. Отмятайки задачите в Google Calendar само с няколко докосвания, ще усетим как спокойствието в ума ни се завръща. Опитайте и вие, ако все още не сте се доверили на това приложение.

След закуската и приготвянето за излизане следва преследване на няколко локации в града, за да открия местата, които трябва да посетя с цел отразяване на събития. В дебрите на града, докато откривам местата, верен помощник ми е приложението Google Maps. Street View режимът ме улеснява, защото ми спестява време в лутане из улиците на София и благодарение на приложението успявам да намеря търсените локации за съвсем кратко време.

В моята работа често се налага да посещавам пресконференции, а точността е от голямо значение, за да мога да запозная публиката със съответното мероприятие и неговата цел.

Част от ангажиментите ми като журналист, който активно посещава събития е да направя ключови снимки. Невинаги на събитията имат професионален фотограф, който да сподели снимки и затова се подсигурявам с моя смартфон. В случая Galaxy Z Flip5 се явява достойна конкуренция на фотографите, защото запечатва важните мигове по изключителен начин.

Galaxy Z Flip5 ме впечатли най-вече с възможностите на камерата за заснемане от всевъзможни ъгли, включително със свободни ръце. Тази функция го превръща в оптималното устройство за себеизразяване и е незаменим помощник на създателите на дигитално съдържание, сред които съм и аз.

Допълнително предимство при правенето на селфита със задната камера е по-широкият Flex Window. Благодарение на него снимките се получават със страхотно качество. Зашеметяващи снимки от всеки ъгъл могат да се направят дори и без ръце, с помощта на функцията FlexCam. Тя определено е сред любимите ми опции, особено когато съм на събития и имам няколко неща за правене в кратък срок – писане, снимане, водене на интервю. с невероятно качество със задната камера благодарение на по-широкия Flex Window. А чрез Flex Mode после преглеждам и редактирам набързо изображенията. А ако ползвам функцията Автоматично рамкиране (Auto Framing), тя ми гарантира, че никой няма да бъде изпуснат от кадъра.

След препускането из града и отмятането на няколко ключови задачи, отивам до офиса. Там трябва да проведа няколко офлайн и онлайн срещи. За онлайн разговорите отново прибягвам до приложение. Благодарение на Google Meet мога да водя разговор или да проведа интервю от дистанция, а качеството да е прекрасно.

Възможностите за видео разговори са оптимизирани и в момента, в който се присъединя към разговора, няма нужда да държа телефона в ръце. Бутоните за контрол се намират в долната половина на екрана, докато на горната виждам останалите участници. Така спокойно мога да следя разговора и да си водя бележки, защото не се налага да държа телефона с ръце.

Приключвам с професионалните ангажименти и следва пътят към дома, но преди да потегля, отново преглеждам Google Calendar, защото личните задачи тепърва предстоят. Напомняния за пазар, специални поръчки от децата и съпруга, да не забравя храна за кучето... да, денят не е свършил определено.

Това, което обаче ме успокоява е, че докато пътувам в метрото, ще мога да изгледам епизод от любим сериал или пък някой подкаст, и така времето ще мине неусетно. Това, с което от Samsung ме спечелиха за пореден път като техен клиент, е опцията за безплатен достъп до YouTube Premium за 4 месеца, в зависимост от Galaxy устройството, което съм избрала.

За тези от вас, които не знаят детайли, ще споделя, че YouTube Premium е платената версия на YouTube, която дава различни предимства като: гледане на видеа без реклама, ексклузивен достъп до съдържанието в канала YouTube Originals, възможност за теглене на видеа и офлайн достъп до тях, възможност за гледане на видео във фонов режим, възможност за заключване на екрана, достъп до YouTube Music Premium. С две думи – заслужава си!

Стигам до магазина, за да направя необходимите покупки и по време на пазара Galaxy Z Flip5 отново може да блесне като ми окаже ценно съдействие. Използвайки приложението Google Lens мога да сканирам продукти, които са ми непознати и така да разбера повече информация за тях, например за някой плод, който не съм опитвала досега.

След пътя и пазара се прибирам у дома и се посвещавам на най-любимите ми същества – моето семейство. Оставям телефона на нощното шкафче, за да ме чака като един красив любовник до леглото. Лавандуловият му цвят е фантастичен и радва окото ми всеки път, когато го погледна. Обожавам този цвят, защото ме зарежда с позитивна енергия, страстен е и се отличава от повечето телефони. Но който и цвят да изберете от възможните – мента, графит или естествен памук, няма да сгрешите, защото нюансите им са прекрасни и придават неподражаем стил на телефона. Така освен много ценен и полезен, моят най-добър приятел се оказва и невероятно красив.

Коментирай