Свободно време

Венера преминава в знака Дева на 9 октомври – ставаме критични

Периодът е подходящ за подобряване на връзките

07.10.2023г. / 15 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

На 9 октомври планетата на любовта, красотата и парите – Венера, влиза в знака на зодия Дева. Там тя ще остане до 8 ноември. През този едномесечен период ние ще можем да изразяваме любовта си, присъствайки активно за нашия партньор.

Девата е земен знак, чувствен, но също е доста практична, обича да мисли. Докато Венера е в нейната компания, през следващите седмици това, което купуваме, забавленията, на които се наслаждаваме, ще се определят от това дали имат смисъл и практическа цел или не.

От друга страна, ще имаме желание да покажем грижа, любов и внимание към другите. Но сенчестата страна на тази позиция е да сме прекалено критични към нашите партньори или връзки, придирчиви, нервни.

Женски хороскоп за октомври

По време на цикъла на Венера в Дева можем да гравитираме и да намерим някои ползи в акупунктурата, йогата и здравословното хранене. Ще се интересуваме от това как да обогатим живота си и да подобрим благосъстоянието си. Нашето мото през следващите седмици ще бъде „Здравето е богатство“. Бизнесите, насърчаващи храненето, здравословният начин на живот и благосъстоянието, може да просперират в този период. Ангажираността и вниманието към детайла също се считат за по-видими добродетели сега.

Любовен хороскоп за октомври

По отношение на парите, удоволствията и романтиката, ще сме по-консервативни, готови да анализираме тези въпроси. Възможно е да срещнем приятели или любовници чрез нашата работа или приятни занимания, свързани по някакъв начин със здравето. Някои хора може да проявят специален интерес към ръчна работа, занаяти, счетоводство, с цел придобиване на нови познания или като хоби.

Любовта взема чувствителен обрат, когато Венера преминава в Дева, тъй като планетата представлява нашите взаимоотношения, а Дева е аналитичният знак, който се фокусира върху по-практичните въпроси на живота. Сега този транзит ни дава възможност да работим по-усилено върху нашите партньорства.

Таро карти за октомври за всяка зодия

Ако не можем да имаме перфектна любов, бихме предпочели да не правим компромис с друга. За обвързаните, Венера в Дева е космическа възможност да направят крачка назад и да определят дали получават това, което заслужават във връзката си.

Необвързаните ще видят някои червени флагове, които иначе биха пропуснали в любовните интереси. Всъщност този транзит може да ни накара да се влюбим повече в работата, отколкото да търсим любов. Недостатъкът на този транзит е, че всичко ще преглеждаме под лупа и има риск да станем заядливи към партньорите си.

Бихме могли да прекалим с излишната критика и контрола, но периодът е подходящ да направим необходимите корекции в отношенията си, така че да продължим по-положително напред.

Снимка: iStock

Коментирай