Свободно време

Марс преминава в Скорпион на 12 октомври – мотивацията ни се повишава

Страстта в любовта също

12.10.2023г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 12 октомври огненият Марс преминава в знака на зодия Скорпион, като ще остане там до 24 ноември. В този зодиакален знак, Марс е насочен да получи това, което иска. По време на този транзит ние ще бъдем по-упорити, целеустремени и силни. Но също така ще сме склонни да избягваме важни проблеми.

Марс се „чувства“ удобно в Скорпион, защото в традиционната астрология Марс е управител на Скорпион. Ето защо заедно „работят“ добре. Скорпионът иска да стигне до дъното на нещата, така че те да бъдат напълно трансформирани, докато планетата на действието Марс е невероятна в стимулирането и провокирането на промяна.

Упоритостта е често срещана при Марс, а този неподвижен знак има по-голяма способност за упоритост и работа през трудни предизвикателства по време на този транзит. Всъщност се казва, че Марс в Скорпион не обича да прави нещата по лесния начин. Сега ще сме много по-мотивирани да успеем да реализираме своите цели и мечти, да правим някои компромиси, да обмисляме добре всичко. По време на този транзит никой не може да ни контролира и е по-добре и да не се опитва да го прави.

Стремежът ни да променим нещо в живота си ще бъде във фокуса ни през тези седмици. Марс в Скорпион не се страхува да изследва по-тъмната, по-уязвима страна на живота. Всъщност това е мястото, където Марс в Скорпион процъфтява. Ето защо този транзит може да ни подтикне да направим известно психологическо самоизследване, което ни дава прозрение, което поставя началото на голяма трансформация.

Ще искаме да изразим себе си и има риск да го направим с гняв и агресия, което може да доведе до конфликти и приключване на отношения. Важното по време на този транзит е да избираме кои стени искаме да съборим. Дали да използваме тази енергия конструктивно, положително и градивно или ще се поддадем на гнева и ще изберем грешната посока. Ще бъде важно да не влизаме в борби за отмъщение. За някои хора ще бъде и трудно да простят нечия обида. Затова е важно да овладеем тези тъмни страни от себе си със смелост, дисциплина и воля.

Една от най-значимите положителни страни от транзита на Марс е повишената енергия и мотивация. Ставаме смели в преследването на цели. Затова, ако обмисляте някакво обучение, промяна в навиците към по-здравословни, този транзит може да ви помогне в начинанията. Повишава се и нашата креативност, производителност, мотивацията ни за спорт и грижа за тялото.

В любовта също ще сме по-страстни. Марс се свързва със сексуална енергия и желание, а Скорпионът е един от най-сексуалните знаци в зодиака. Важно е обаче по време на този транзит да не сме импулсивни, за да не съжаляваме след това за някои избори.

Снимка: iStock

Коментирай