Свободно време

Новолуние и слънчево затъмнение във Везни на 14 октомври

Поставяме си нови цели

14.10.2023г. / 17 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 14 октомври ни очаква слънчево затъмнение и новолуние в знака на зодия Везни. По време на този цикъл на затъмнение ние ще „посеем“ много семена. Това е второто затъмнение в цикъла Овен-Везни, с което ще трябва да се съобразяваме през следващите години. Има вероятност да не сме в състояние да си представим точно на какво „пътуване“ ще ни отведе този цикъл на затъмнение и може да ни е по-трудно да видим по-голямата картина. Но ако можем да се отпуснем и да следваме събитията, ще ни бъде много по-лесно да управляваме случващото се в живота ни.

Женски хороскоп за октомври

Цикълът на затъмнението Овен-Везни задейства нашите връзки, интимност, взаимоотношения и начина, по който избираме да се проявим в тях. Също така работи върху чувствата ни на вътрешна сила и увереност, напомняйки ни, че всеки от нас притежава необходимото, за да води възможно най-добрия живот.

Всички тези теми непрекъснато ще ни напомнят за себе си по време на този цикъл на затъмнение. Знаците Овен и Везни са кардинални знаци в зодиака, което пък ще ни помогне да бъдем по-силни, лидерски настроени и способни, дори може да открием в себе си нови умения и таланти.

Първото затъмнение, което преживяхме в цикъла Овен-Везни, беше през месец април 2023 г. Сега можем да се върнем малко назад и да се опитаме да си спомним какво се случваше в живота ни по това време. Каквото и да сме преживели в този момент от живота си, то е готово да бъде надградено. Но е добре да се съобразяваме с това, че има вероятност да ни бъде трудно да подредим определени неща в живота си.

Месечен хороскоп за октомври

Каква е енергията на слънчевото затъмнение по време на новолуние?

Според астрологията, новолунието е начална точка на лунния цикъл и начална точка на нова глава от живота ни. Мислим в посока на това какви са желанията ни, какви цели искаме да си поставим, как се чувстваме. Определяме своите намерения. При слънчево затъмнение на новолуние енергиите са много по-силни. Сега ще се движим по пътя си, а каквото и да се появи на него, ще бъде точно това, от което се нуждаем за сегашното ни състояние.

Затъмненията са склонни да носят съдбоносни събития и да ни поставят където и трябва да бъдем, независимо от намеренията, които можем да опитаме да си зададем. Това не означава, че не можем да имаме думата, но затъмненията по-скоро ни насочват в посока, която Вселената е определила за нас като най-добра.

Любовен хороскоп за октомври

Тъй като слънчевото затъмнение на новолуние попада в знака на Везни, можем да очакваме да възникнат някои теми около баланса. Например, в случай че сме давали твърде много или не сме давали достатъчно, балансът може да бъде игнориран. По същия начин, ако сме получавали твърде много или не сме получавали достатъчно, балансът може да бъде нулиран. Връщаме се към средната точка на везната, където бихме могли да почувстваме повече хармония в ситуацията около нас.

Не желаем повече да правим компромиси със себе си. Знакът Везни също управлява нашите взаимоотношения, така че това може да е тема, която да ни напомни за себе си по време на затъмнението. Има вероятност да преразгледаме взаимодействието си с определен човек, да се окаже, че сме се изчерпали енергийно заради него.

Но по време на това космическо събитие планетата Плутон, също е активна, което означава, че може да се развие борба за власт с друг човек или вътре в нас. Астероидът Хирон също ще работи с тежките Плутонови енергии, за да ни напомни, че трудностите не могат да ни сломят. Благодарение на него ще успеем и да намерим баланса в себе си.

Снимка: iStock

Коментирай